Στη δίνη των πλειστηριασμών ακίνητο του Mr. Pot & Pan Food Services

Ημιτελής διώροφη κατοικία του επιχειρηματία Ανδρέα Τουτζιαρίδη στη Βάρη έχει προγραμματιστεί να βγει το σφυρί στις 27 Ιουλίου με τιμή πρώτης προσφοράς 1.384.000 ευρώ

Η οικογένεια Τουτζιαρίδη έχει ταυτίσει το όνομά της με την ανερχόμενη όλα τα τελευταία χρόνια αγορά του catering. Δίνοντας μάλιστα το «παρών» με δύο εταιρείες.

Η πρώτη και παλαιότερη είναι η InterCatering που δραστηριοποιείται από το 1990 και θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες και πιο άρτια οργανωμένες μονάδες στο χώρο της οργάνωσης εκδηλώσεων και δεξιώσεων.

Επικεφαλής της εταιρείας είναι ο κ. Ανδρέας Τουτζιαρίδης.

Υπάρχει, όμως και η εταιρεία Pot & Pan Food Services, με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Τουτζιαρίδη, που και αυτή καταγράφει παρουσία άνω των 20 ετών στην αγορά της εστίασης. Η συγκεκριμένη μάλιστα είχε αναλάβει, -επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-, τη σίτιση σε αρκετά κέντρα υποδοχής προσφύγων της ηπειρωτικής Ελλάδας και hot spots νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Η πανδημία και το σφυρί για το ακίνητο στη Βάρη

Η έλευση της πανδημίας είχε, ωστόσο, καταλυτικές συνέπειες στην αγορά οργάνωσης εκδηλώσεων και δεξιώσεων, κάτι που διαφαίνεται καθαρά από τα οικονομικά αποτελέσματα της TROSER A.E. (όπως είναι η επωνυμία της InterCatering τα τελευταία χρόνια) για το 2020. Ο κύκλος εργασιών σε αυτή την πρώτη χρονιά του κορωνοϊού ανήλθε στο ποσό 622.905,39 ευρώ, έναντι 2.651.894,48 το 2019, παρουσιάζοντας μεγάλη μείωση, ενώ το αποτέλεσμα ήταν ζημιές 65.520,98 ευρώ, έναντι κερδών 57.165,68 το 2019.

Όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις, στις εκτιμήσεις για το 2021, «η πορεία της ελληνικής οικονομίας εξακολουθεί να κινείται σε αβέβαιη τροχιά και με την πανδημία, με ενδεχόμενο να υπάρξουν κλυδωνισμοί και μεγάλες ζημιές στον κλάδο των εταιρειών catering για μία ακόμη χρονιά», κάνοντας λόγο για ένα πρώτο εξάμηνο που εμφανίζεται πλήρως καταστροφικό.

Την ώρα, λοιπόν που η εταιρεία, -όπως και όλος ο κλάδος-, βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρόκληση του covid, εξελίσσεται μια «παράπλευρη περιπέτεια», η οποία αφορά ακίνητο του κ. Ανδρέα Τουτζιαρίδη στην περιοχή της Βάρης. Και το οποίο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σελίδα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί στις 27 Ιουλίου με επισπεύδουσα την Cepal Hellas και τιμή πρώτης προσφοράς 1.384.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, κατά την σχετική έκθεση, το ποσό οφειλής ανέρχεται σε 155.108,66 ευρώ (πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης) σύμφωνα με την κοινοποιηθείσα από 9/9/2021 επιταγή προς πληρωμή ενώ το ποσό εγγραφής κατάσχεσης είναι 60.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, στη θέση «Λαθουριζα» της Βάρης Αττικής, επί του οποίου έχει ανεγερθεί ημιτελής διώροφη κατοικία με υπόγειο και πισίνα. Όπως αναφέρεται, η οικοδομική άδεια είναι του 2008 και το ακίνητο βρίσκεται εδώ και χρόνια σε ποσοστό ολοκλήρωσης 75%.

Η κατοικία περιλαμβάνει:

Στάθμη υπογείου με επιφάνεια 379,38 τ.μ., που αποτελείται από γκαράζ, βοηθητικούς χώρους, λεβητοστάσιο, κλιμακοστάσιο και φρεάτιο ανελκυστήρα.

Στάθμη ισογείου με επιφάνεια 212,52 τ.μ., που αποτελείται από κουζίνα, καθιστικό, σαλόνι, w.c., playroom, κλιμακοστάσιο και φρεάτιο ανελκυστήρα. Επιπλέον ο Η/Χ επιφανείας 25,20 τ.μ. αυθαίρετα έχει προσαρτηθεί στον χώρο κύριας χρήσης.

Στάθμη Α’ ορόφου με επιφάνεια 139,84 τ.μ., που αποτελείται από τέσσερις κοιτώνες, λουτρό, κλιμακοστάσιο και φρεάτιο ανελκυστήρα. Και εδώ ο Η/Χ επιφανείας 12,12 τ.μ. αυθαίρετα έχει προσαρτηθεί στον χώρο κύριας χρήσης.

Στον ακάλυπτο χώρο υπάρχει πισίνα επιφάνειας 30 τ.μ., ενώ κατά τα λοιπά ο περιβάλλων χώρος είναι αδιαμόρφωτος, αλλά έχει κατασκευαστεί μάντρα από μπετόν που οριοθετεί το οικόπεδο.

Με βάση τους τίτλους, το ακίνητο περιήλθε στον οφειλέτη από τον Απρίλιο του 2003.

Όσο για τα βάρη, αυτά περιλαμβάνουν προσημειώσεις και υποθήκες από το 2011, καθώς και τρεις αναγκαστικές κατασχέσεις με τελευταία στις 21 Δεκεμβρίου 2021.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Χρ. Σταϊκούρας: Την επιχειρηματικότητα αυτή η κυβέρνηση μπορεί να την κοιτάει στα μάτια

Συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, της επιχειρηματικότητας της Κρήτης και οικονομικών φορέων του νησιού, είχε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,...

Χρ. Σταϊκούρας: Πάνω από 940.000 οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Περισσότεροι από 940.000 πολίτες έχουν υποβάλει, μέχρι στιγμής, αίτηση στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr/mythermansi), σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Παράλληλα όπως σημειώνει...

Ένας χρόνος HealthCare Accelerator από την Bayer Ελλάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Bayer Ελλάς για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπου παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του πρώτου χρόνου της μεγάλης πρωτοβουλίας της...

Η ΝΔ κάνει… Podcast: “Το είπατε. Το κάνατε;” – Καλεσμένος ο Γιάννης Οικονόμου

Το πρώτο podcast της Νέας Δημοκρατίας – Καλεσμένος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. “Το είπατε. Το κάνατε;” Αυτή είναι η ερώτηση στην οποία θα απαντήσουν οι...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 3,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Κέρδη άνω των 3,6 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από τις 21 έως και τις 27 Νοεμβρίου 2022 τα συνολικά...