Στη Μαγνησία σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης -Το πρόγραμμα

Τη Μαγνησία θα επισκεφθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχει συναντήσεις με τους Δημάρχους του Νομού Μαγνησίας ενώ θα βρεθεί και στην 111 Πτέρυγα Μάχης.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου, είναι μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, με σκοπό να ενισχύσει τα μηνύματα της ελληνικής αποτροπής στο τουρκικό κρεσέντο προκλήσεων και παραπόνων.

Αποτελεί την έδρα για τρεις από τις πλέον μπαρουτοκαπνισμένες μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας, που μοιράζονται μαζί με τα άλλα σμήνη, το καθημερινό βάρος των αποστολών αναχαιτίσεων των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.

Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει σε γνώριμα για τον ίδιο λημέρια, καθώς εκεί υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία.

Επισκεπτόμενος μάλιστα την 111 Πτέρυγα Μάχης, πριν από τις εκλογές του 2019, είχε δεσμευτεί «να διορθώσει κάποιες από τις αρνητικές επιπτώσεις της δεκαετούς κρίσης».

Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα έχει νομοθετηθεί η φοροαπαλλαγή του επιδόματος επικινδυνότητας και επιπλέον έχουν γίνει σημαντικές προσθήκες στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η συζήτηση του πρωθυπουργού με τους πιλότους των F-16 που ενδεχομένως να περιστραφεί γύρω από το μαχητικό F-35 που η Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να εντάξει στον στόλο της έως το τέλος του 2027.

Την ίδια ώρα, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ενδέχεται να αποτελέσει ευκαιρία για να δοθεί ένα στίγμα αναφορικά με την αναβάθμιση των μαχητικών F-16 Block 50, που αποτελούν την επιχειρησιακή δύναμη της 347 Μοίρας «Περσέας».

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη σε Κτηνοτροφική Μονάδα, στο Πιλοτικό Θερμοκηπιακό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λίμνη Κάρλα, καθώς και στο κέντρο του Βόλου.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Γιόγκα, χαλάρωση, Εύβοια

Τα yoga retreats και τα ταξίδια ευεξίας γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή όχι μόνο για τους φανατικούς της γιόγκα, αλλά και για όσους θέλουν...

Οι Θανάσης & Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο 9th RIVER PARTY Ελάτειας

Ο Σύλλογος Νεολαίας Ελάτειας διοργανώνει και φέτος, στις 12 & 13 Αυγούστου, στο Αλωνάκι – Πλατάνια, στην Ελάτεια, το διήμερο Φεστιβάλ – River Party,...

Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2022: Μουσικό σχήμα “Οι Λούστροι”

Οι ημέρες που διανύσαμε ήταν πολύ δύσκολες για τους ανθρώπους της περιοχής, λόγω των πυρκαγιών. Ευτυχώς το χειρότερο σενάριο απετράπη. Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον...

Καλαμπάκα: Πόλη της Τρούφας-Έγινε δεκτή η πρόταση του Μουσείου Μανιταριών 

Μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για την περιοχή έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων και μάλιστα σχεδόν  ομόφωνα (μειοψήφισαν δύο). Η απόφαση αφορά την ονομασία της...

Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης-Κολυμβητές από 14 χώρες στήριξαν τη Β. Εύβοια

Η ιστορική κολυμβητική διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης επέστρεψε δυναμικά για 3η συνεχή χρονιά, στις 1-3 Ιουλίου 2022, στο Αρτεμίσιο, δίνοντας την ευκαιρία σε...