Στη Μαγνησία σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης -Το πρόγραμμα

Τη Μαγνησία θα επισκεφθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχει συναντήσεις με τους Δημάρχους του Νομού Μαγνησίας ενώ θα βρεθεί και στην 111 Πτέρυγα Μάχης.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου, είναι μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, με σκοπό να ενισχύσει τα μηνύματα της ελληνικής αποτροπής στο τουρκικό κρεσέντο προκλήσεων και παραπόνων.

Αποτελεί την έδρα για τρεις από τις πλέον μπαρουτοκαπνισμένες μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας, που μοιράζονται μαζί με τα άλλα σμήνη, το καθημερινό βάρος των αποστολών αναχαιτίσεων των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.

Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει σε γνώριμα για τον ίδιο λημέρια, καθώς εκεί υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία.

Επισκεπτόμενος μάλιστα την 111 Πτέρυγα Μάχης, πριν από τις εκλογές του 2019, είχε δεσμευτεί «να διορθώσει κάποιες από τις αρνητικές επιπτώσεις της δεκαετούς κρίσης».

Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα έχει νομοθετηθεί η φοροαπαλλαγή του επιδόματος επικινδυνότητας και επιπλέον έχουν γίνει σημαντικές προσθήκες στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η συζήτηση του πρωθυπουργού με τους πιλότους των F-16 που ενδεχομένως να περιστραφεί γύρω από το μαχητικό F-35 που η Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να εντάξει στον στόλο της έως το τέλος του 2027.

Την ίδια ώρα, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ενδέχεται να αποτελέσει ευκαιρία για να δοθεί ένα στίγμα αναφορικά με την αναβάθμιση των μαχητικών F-16 Block 50, που αποτελούν την επιχειρησιακή δύναμη της 347 Μοίρας «Περσέας».

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη σε Κτηνοτροφική Μονάδα, στο Πιλοτικό Θερμοκηπιακό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λίμνη Κάρλα, καθώς και στο κέντρο του Βόλου.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας στη Χαλκίδα

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων και του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ., διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Κλειστού Χώρου 2×18μ. Ανδρών Γυναικών Ολυμπιακού...

Δώρο Χριστουγέννων: Πόσα χρήματα δικαιούνται οι εργαζόμενοι – Πότε πληρώνεται

Δώρο Χριστουγέννων θα πάρουν μέσα στον μήνα όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης...

Ξεκινάει, αύριο, η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα»

Αύριο, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, ξεκινάει η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα» ενώ ως ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων ορίζεται η 31η...

Το μυστικό του Ηνίοχου των Δελφών μέσα από την ακτινογραφία του

Πώς ήταν η αληθινή εικόνα του Ηνίοχου στο Ιερό του Απόλλωνα στους Δελφούς; Το χαλκινο άγαλμα αποκαλύπτεται με την συμβολή νέων τεχνολογιών. Τα μυστικά ενός από...

“Νύχτα θα έρθουμε κι εμείς”-ΥΠΕΘΑ-ΕΑΒ προετοιμάζουν τα νέα ελληνικά επιθετικά drone

Πράγματα και θαύματα αποκαλύπτει επίσημη έκθεση της ΕΑΒ για τα πεπραγμένα της εταιρείας, ειδικά στο κομμάτι το προγραμμάτων που είναι σε ισχύ, και αφορούν ελληνικής...