Στη Μαγνησία σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης -Το πρόγραμμα

Τη Μαγνησία θα επισκεφθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχει συναντήσεις με τους Δημάρχους του Νομού Μαγνησίας ενώ θα βρεθεί και στην 111 Πτέρυγα Μάχης.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου, είναι μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, με σκοπό να ενισχύσει τα μηνύματα της ελληνικής αποτροπής στο τουρκικό κρεσέντο προκλήσεων και παραπόνων.

Αποτελεί την έδρα για τρεις από τις πλέον μπαρουτοκαπνισμένες μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας, που μοιράζονται μαζί με τα άλλα σμήνη, το καθημερινό βάρος των αποστολών αναχαιτίσεων των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.

Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει σε γνώριμα για τον ίδιο λημέρια, καθώς εκεί υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία.

Επισκεπτόμενος μάλιστα την 111 Πτέρυγα Μάχης, πριν από τις εκλογές του 2019, είχε δεσμευτεί «να διορθώσει κάποιες από τις αρνητικές επιπτώσεις της δεκαετούς κρίσης».

Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα έχει νομοθετηθεί η φοροαπαλλαγή του επιδόματος επικινδυνότητας και επιπλέον έχουν γίνει σημαντικές προσθήκες στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η συζήτηση του πρωθυπουργού με τους πιλότους των F-16 που ενδεχομένως να περιστραφεί γύρω από το μαχητικό F-35 που η Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να εντάξει στον στόλο της έως το τέλος του 2027.

Την ίδια ώρα, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ενδέχεται να αποτελέσει ευκαιρία για να δοθεί ένα στίγμα αναφορικά με την αναβάθμιση των μαχητικών F-16 Block 50, που αποτελούν την επιχειρησιακή δύναμη της 347 Μοίρας «Περσέας».

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη σε Κτηνοτροφική Μονάδα, στο Πιλοτικό Θερμοκηπιακό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λίμνη Κάρλα, καθώς και στο κέντρο του Βόλου.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Financial Times: Το πλήγμα του Daniel στη φέτα

Το δημοσίευμα τονίζει ότι το περίπου το 40% των μαλακών τυριών της χώρας παρασκευάζονται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα που παράγεται στην κεντρική περιοχή...

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές

Εκτός από τις παρεμβάσεις με σκοπό την ενίσχυση του εισοδήματος και της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη...

Η 15η Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο Πλωμάρι Λέσβου

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 15η Ολομέλεια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο Πλωμάρι Λέσβου, καθώς αποτελεί την έδρα τριών Μελών της Κοινότητας, του Ούζου Βαρβαγιάννη...

Η πόλη της Στερεάς με το… άρμα στην είσοδό της

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Σε αδιέξοδο όσοι θέλουν να αποκτήσουν δική τους στέγη

Οι τιμές των ακινήτων επέστρεψαν στα προ μνημονίων επίπεδα. Ομως, τίποτα –εκτός από τις τιμές– δεν θυμίζει σήμερα τη χρυσή εποχή της κτηματαγοράς. Τα επιτόκια είναι πολύ υψηλότερα,...