Στην 1η θέση η Δωρίδα, στη Στερεά με «Γαλάζια Σημαία» σε 9 παραλίες

«Εκφράζουμε  τη μεγάλη ικανοποίησή μας για το γεγονός πως και φέτος το καλοκαίρι θα κυματίζουν στις παραλίες του Δήμου Δωρίδος εννέα Γαλάζιες Σημαίες, πιστοποιώντας την καθαρότητα των θαλασσών μας αλλά και την άρτια οργάνωση του παραλιακού μας μετώπου.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο Δήμος Δωρίδος αξιολογήθηκε θετικά για εννέα (9) παραλίες, πληρώντας τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” και αυτό αποτελεί ένδειξη της προσπάθειας που καταβάλλεται από πλευράς των υπηρεσιών του Δήμου  σε συνδυασμό με την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν οι  επιχειρηματίες της περιοχής, για συνεχώς καλύτερες συνθήκες προς τους λουόμενους και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για το Δήμο μας γιατί τον κατατάσσει στους ασφαλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς και με τον τρόπο αυτό υπάρχει και μεγάλη προοπτική για όλους τους κλάδους που  δραστηριοποιούνται στο εκτενές παραλιακό μας μέτωπο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Παλασκώνη, τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής και τους συλλογικούς φορείς για τη δική τους συμμετοχή και εθελοντική προσφορά, ώστε  όλοι μαζί να καταστήσουμε τη Δωρίδα έναν ελκυστικό και ασφαλή προορισμό».

Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης μετά την  αναγγελία των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών για το 2023.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ),  με τη Γαλάζια Σημαία βραβεύτηκαν για φέτος το καλοκαίρι 617 ακτές της Ελλάδας, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως, εννέα εκ των οποίων ανήκουν στο Δήμο Δωρίδος με τον τελευταίο να κατέχει την 1η θέση στη Στερεά Ελλάδα.

Οι εννέα ακτές του Δήμου Δωρίδος είναι οι εξής:

  • Άγιος Νικόλαος
  • Βάθη
  • Γλυφάδα
  • Ερατεινή
  • Μαραθιάς
  • Μοναστηράκι
  • Σεργούλα
  • Σκάλωμα
  • Χιλιαδού

Το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία»

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές, τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Από τις σκηνές στα κοντέινερ: Οι πρώτοι κλιματικοί πρόσφυγες

Στη χωματερή της Φαρκαδόνας Τρικάλων, φορτηγά –το ένα πίσω από το άλλο– ξεφορτώνουν τόνους από έπιπλα, συσκευές και προσωπικά αντικείμενα. Οι περιουσίες τόσων οικογενειών έχουν...

Βασίλης Σπανούλης: Προπονητής της εθνικής μπάσκετ ανδρών για τα επόμενα δύο χρόνια

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ Ένα μέλος γενιάς αθλητών που συνδύασε την παρουσία της με μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, αναλαμβάνει από σήμερα την τεχνική καθοδήγηση...

Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για το Voucher μέσω ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών από την ΕΕΤΑΑ

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Σούπερ μάρκετ: Μικραίνουν τις συσκευασίες προϊόντων

«Αγάπη μου συρρίκνωσαν τα… προϊόντα»! Όλα και μικρότερα γίνονται τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, πλην όμως, οι τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές παραμένουν...

Εφορία: Μπαράζ «φορο-κλήσεων» σε φορολογούμενους

Το γκάζι των ελέγχων έχει πατήσει ο φορολογικός μηχανισμός για να προλάβει την παραγραφή χιλιάδων υποθέσεων φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, φορολογίας ακινήτων και άλλων φορολογικών...