Στριφτάρια με σπανάκι του Άκη

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα κομμάτια.

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα στον πάγκο και ανοίγουμε το πρώτο ζυμάρι με έναν πλάστη σε ένα μακρόστενο σχήμα διαστάσεων 10×50 εκ. Αν κολλάει η ζύμη στο άνοιγμα, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.

Απλώνουμε λίγη από τη γέμιση κατά μήκος στη μία άκρη του φύλλου φροντίζοντας να αφήσουμε κενές τις άκρες, έτσι ώστε να μπορέσει να τυλιχτεί και να μην ανοίξει κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Αλείφουμε με λίγο νερό την κενή άκρη της ζύμης και ξεκινάμε να την τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού μέχρι να δημιουργήσουμε το στριφτάρι. Προσέχουμε να μην την τυλίξουμε πολύ σφιχτά για να μπορέσει να ψηθεί μέχρι μέσα στο τηγάνισμα.

Μεταφέρουμε το στριφτάρι σε ένα ταψί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα 4 ζυμάρια.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να ζεσταθεί.

Μεταφέρουμε τα 1-2 στριφτάρια στο τηγάνι κάθε φορά και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Αφαιρούμε τα στριφτάρια με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Πήρε έγκριση το υδατοδρόμιο Βόλου

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Άνοιξε ξανά το σύστημα για την υποβολή αίτησης

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Βρετανικό δημοσίευμα για Ελλάδα: Η χώρα που «συρρικνώνεται»

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Ginger shot – Το υγιεινό σφηνάκι που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό

Τα σφηνάκια τζίντζερ είναι ροφήματα με έντονη γεύση χυμού τζίντζερ. Έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες....

ΕΚΠΟΙΖΩ: 8 στους 10 Έλληνες κόβουν από τα τρόφιμα

Ειδικότερα τα ευρήματα της έρευνας έχουν ως εξής: Το 54,3% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι δεν αγοράζει προϊόντα που ανήκουν στο καλάθι, ενώ όσοι δήλωσαν ότι...