Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας/Συρίας από Δήμους της Στερεάς

Στους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας, οι οποίοι πλήττονται από τους φονικούς σεισμούς που προκάλεσαν την απώλεια της ζωής χιλιάδων ανθρώπων συμπαραστέκεται ο Δήμος Δελφών.

Ο Δήμος Δελφών εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, με πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους δοκιμαζόμενους από τον καταστροφικό σεισμό λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Δελφών, εκφράζοντας βαθύτατη θλίψη για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, αλλά και ανησυχία για εκείνους που παραμένουν εγκλωβισμένοι, στέκεται αλληλέγγυος στους πληγέντες και συνδράμει τις προσπάθειες για την ανακούφισή τους.

Όσοι επιθυμούν, φορείς, ιδιωτικές επιχειρήσεις, σύλλογοι, απλοί πολίτες, μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που
θα αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές.

Τα είδη που συλλέγονται είναι τα εξής:

• Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια
• Ιατροφαρμακευτικό υλικό
• Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
• Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα
• Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, είδη βρεφικής φροντίδας
• Τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλατα, κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κλπ)

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Χρυσούλα Πονήρη – Σεγδίτσα σε δήλωσή της αναφέρει: «Έχουμε πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών. Γι’ αυτό το λόγο απευθυνόμαστε στο αίσθημα ανθρωπιάς και συμπόνοιας που μας διακατέχει ως λαό και σας καλούμε να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες στο δράμα που βιώνουν οι γείτονές μας».

Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς θα πραγματοποιείται από αύριο Τετάρτη 8-2-2023 έως και την Παρασκευή 10-2-2023, από τις 9:00 π.μ. ως τη 13:00 μ.μ., στην ισόγεια αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Πλατεία Κεχαγιά στην Άμφισσα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με την κ. Αγγέλα Τριάντη στο τηλέφωνο 6976875786.

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Καρύστου

Ο Δήμος Καρύστου συμπαρίσταται στους δοκιμαζόμενους από το χτύπημα του Εγκέλαδου λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, μετά τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ, που έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και αστέγους.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος: «Σε κάθε γλώσσα, σε κάθε πίστη, σε κάθε πολιτισμό, ο πόνος ζυγίζει το ίδιο … τα μικρά χωρίζουν τους λαούς … στα μεγάλα οφείλουν να ενώνονται !  Ως ένδειξη συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο γείτονα λαό ο Δήμος Καρύστου συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης.»

Πληροφορίες κοινωνικό παντοπωλείο: 2224023932

Δήμος Καρπενησίου: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

Στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που ζουν μία από τις πιο μαύρες σελίδες στη σύγχρονη ιστορία συμπαραστέκεται ο Δήμος Καρπενησίου. Σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια και καλεί τους Δημότες να συμμετάσχουν σε μια δράση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής:

«Οι πολίτες της γειτονικής μας Τουρκίας αλλά και της Συρίας, δοκιμάζονται από την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία, των καταστροφικών σεισμών, που πλήττουν τις περιοχές τους.

Εκατοντάδες συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες χιλιάδες ακόμη έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο, γεγονός που αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε άμεσο χρόνο, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της ΚΕΔΕ και των δεκατριών ΠΕΔ, ως Δήμος Καρπενησίου νιώθουμε ηθικό χρέος να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και στην Συρία.

Καλούμε όλους τους δημότες, τους φορείς και τους συλλόγους του τόπους μας να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες- παπλώματα (σε καλή κατάσταση ή καινούργια και συσκευασμένα), σκηνές, ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, γάζες –επίδεσμοι, αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, κ.α.), γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, ρύζι, μακαρόνια, κ.α.), είδη βρεφικής ανάγκης.

Η συγκέντρωση των προϊόντων θα γίνεται στην κεντρική αποθήκη του Δήμου Καρπενησίου, κάτωθεν λαϊκής αγοράς, από 8:30 π.μ. έως 14:30 μ.μ..

Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης ξεκινάει από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου έως Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, ώστε άμεσα να αποσταλούν μέσω του δικτύου που οργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας και η ΚΕΔΕ.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Εγκαίνια του υπαίθριου θέατρου Καρύστου και συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Δεκάδες δονήσεις στον Κορινθιακό εν μέσω σεισμικής άπνοιας

Προβληματισμό προκαλούν στους επιστήμονες οι σχετικά μικρού μεγέθους σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται στον Κορινθιακό Κόλπο το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, Γεράσιμο Παπαδόπουλο περίπου από...

Γιάννενα όπως Πεκίνο – Ο τοξικός αέρας σκεπάζει την Ελλάδα

Ισλανδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Σουηδία. Oι χώρες αυτές δεν είναι μόνο οι καλύτερες για να ζει κάποιος ως προς την ποιότητα ζωής αλλά και έχουν...

Ο Νίκος Κανέλλος παρουσιάζει δυο βιβλία του στη Λαμία

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και το βιβλιοπωλείο Επίπεδο, διοργανώνουν παρουσίαση των βιβλίων «Η τελευταία προειδοποίηση, Λόγος Α’: Η...

Ακρίβεια: Οι αγορές τροφίμων προβληματίζουν 6 στα 10 νοικοκυριά

Την καθολική επιρροή της ακρίβειας, αποτυπώνει η νέα μεγάλη έρευνα  από την PulseRC σε συνεργασία και για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στην Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα...