Σύλλογος Απανταχού Αμφισσέων “Τα Σάλωνα”: διοργανώνει πεζοπορία 22 Απριλίου

Η πεζοπορία είναι ενταγμένη από τον Δήμο Δελφών στους επίσημους εορτασμούς για την απελευθέρωση του κάστρου των Σαλώνων και γίνεται σε ανάμνηση της ιστορικής διαδρομής που ακολούθησαν οι Έλληνες επαναστάτες κάτω από τις διαταγές του Πανουργιά και των άλλων οπλαρχηγών, κατά την κήρυξη της επανάστασης του 1821 στην Ρούμελη και την απελευθέρωση του κάστρου των Σαλώνων.   

“Στις 22 Απριλίου 2023ημέρα Σάββατο, ο σύλλογός μας συνεχίζοντας τις δράσεις του, που για το 2023 είναι αφιερωμένες στην ελιά, σε συνεργασία με τον Δήμο Δελφών, διοργανώνει πεζοπορία από την Μονή του Προφήτου Ηλιού ως το κάστρο της Άμφισσας, με τον διακριτικό τίτλο ‘’ Της Λευτεριάς η στράτα’’. 

Για την άρτια οργάνωση της πεζοπορίας συμβάλουν ακόμη οι σύλλογοι:  Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας, Ηνίοχος Α.Σ., το 3ο Δημοτικό σχολείο Άμφισσας και οι Πρόσκοποι Άμφισσας. Την Πεζοπορία στηρίζουν επίσης αρκετοί Τοπικοί Σύλλογοι.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την Μονή του Προφήτη Ηλιού, θα κατέβει την πλαγιά, θα διασχίσει τον ελαιώνα και θα φτάσει στη θέση Αμπλιανός όπου θα κάνουμε ολιγόλεπτη στάση για να επισκεφτούμε τον θολωτό Μυκυναϊκό τάφο. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας μέχρι τους Αγίους Αποστόλους. 

Εκεί θα κάνουμε μια στάση, όπου με μέριμνα του 3ου Δημοτικού σχολείου Άμφισσας, θα αποτίσουμε φόρο τιμής στο σημείο ταφής του οπλαρχηγού Πανουργιά και θα τελέσουμε τρισάγιο στη μνήμη του. 

Στη συνέχεια η πεζοπορία με επικεφαλής την Ελληνική σημαία και τους Προσκόπους Άμφισσας, θα ακολουθήσει την ιστορική διαδρομή ως το κάστρο, όπου και θα τερματιστεί. 

Η διαδρομή έχει χαρτογραφηθεί και σημανθεί με μέριμνα του Ορειβατικού Συλλόγου Άμφισσας και δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Το σημείο συγκέντρωσης και η αναχώρηση, θα είναι η Μονή του Προφήτου Ηλιού ώρα 08:30. 

Για όσους το επιθυμούν, θα αναχωρήσει λεωφορείο του Δήμου από την Τράπεζα Πειραιώς στην Άμφισσα για την μονή, στις 07:30.       

Η διαδρομή ως τους Αγίους Αποστόλους είναι περί τα 8 χιλ και υπολογίζεται να διαρκέσει περί τις 2,5 ώρες και στη συνέχεια άλλα 30 λεπτά ως το κάστρο. 

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φοράνε τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια για χωματόδρομο και να έχουν μαζί τους νερό.   

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας έγκαιρα για την συμμετοχή σας προκειμένου να φροντίσουμε για την μεταφορά σας στο σημείο αναχώρησης.  

Η διαδρομή  ‘’Της λευτεριάς η στράτα’’ είναι η πρώτη από ‘’Τους δρόμους της ελιάς’’. 

Πρόθεση του Συλλόγου είναι να συνεργαστούμε και με άλλους Συλλόγους και να κάνουμε κι άλλες διαδρομές μέσα από τον όμορφο ελαιώνα μας, όπως από Σερνικάκι, Σεργούνι, Αι Γιώργη, Άμφισσα, διαδρομές με μηχανές, επίσης με ποδήλατα, αγώνες δρόμου κι όλες αυτές να αποτελέσουν πόλο έλξης κι άλλων επισκεπτών τόσο στην πόλη όσο κι ευρύτερα στον τόπο μας και στα γύρω χωριά μας

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Μεγάλη προσοχή! – Τηλεφωνική απάτη με πρόσχημα το επίδομα Market Pass

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Εξαρθρώθηκε συμμορία στην Αλβανία με συμβόλαια θανάτου στην Ελλάδα

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

6 οφέλη που έχει το χρυσό γάλα – Τι είναι και πώς να το φτιάξετε

Είναι γνωστό για τα πολλά οφέλη του για την υγεία και χρησιμοποιείται συχνά για την ενίσχυση της ανοσίας και την αποτροπή ασθενειών. Τι είναι το...

Μ. Βορίδης για πλημμύρες: Ο Βόλος ήταν εντυπωσιακά άτυχος

Οι επιπτώσεις του νέου κύματος κακοκαιρίας απασχόλησαν, κυρίως, τη συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι -και μαζί οι αποζημιώσεις και...

Έρχεται το Lamia Art Festival την Κυριακή 1 Οκτώβρη

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr