Symetal: Πιστοποίησε τις παραγωγικές της δραστηριότητες με το ASI Performance Standard

H επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρία DNV και κάλυψε όλες τις πολιτικές, διαδικασίες, υποδομές και πρακτικές που εφαρμόζονται σύμφωνα με τα κριτήρια του προτύπου.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κόντος, Γενικός Διευθυντής της Symetal, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις foil αλουμινίου, υιοθετώντας πλήρως τις αρχές της βιωσιμότητας και τις αρχές ESG, που ήταν πάντοτε στην καρδιά του συστήματος αξιών της Symetal. Η πιστοποίηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων μας στα εργοστάσια Οινοφύτων και Μάνδρας σύμφωνα με το ASI Performance Standard επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για υπεύθυνη παραγωγή και υπεύθυνες προμήθειες.
Επιπρόσθετα, επιδεικνύει την αποδοτικότητα των διαδικασιών και των μεθόδων μας σχετικά με την περιβαλλοντική προστασία, την κοινωνική υπευθυνότητα και την εταιρική διακυβέρνηση προς τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες μας, τους πελάτες μας, την κοινωνία και όλους τους συμμετόχους μας.»
Το πρόγραμμα πιστοποίησης της Πρωτοβουλίας Υπεύθυνης Διαχείρισης Αλουμινίου (Aluminium Stewardship Initiative – ASI) αναπτύχθηκε έπειτα από μία ενδελεχή, πολύσυμμετοχική διαβούλευση και είναι η μόνη ολοκληρωμένη εθελοντική πρωτοβουλία πιστοποίησης σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης στην αλυσίδα αξίας του αλουμινίου.

Το ASI Performance Standard ενσωματώνει αρχές και κριτήρια τα οποία σχετίζονται με το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση, με σκοπό τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τις δεσμεύσεις βιωσιμότητας στην αλυσίδα αξίας του αλουμινίου. Θέτει έναν μεγάλο αριθμό κριτηρίων στους τρεις πυλώνες της εταιρικής διακυβέρνησης, της περιβαλλοντικής προστασίας και της κοινωνικής υπευθυνότητας που εξετάζουν κρίσιμα θέματα, όπως ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βιοποικιλότητας, διαχείρισης αποβλήτων και εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Η Symetal είναι θυγατρική της ElvalHalcor. Η Elval, τομέας έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor, πιστοποίησε τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της σύμφωνα με το ASI Chain of Custody Standard τον Σεπτέμβριο 2021. Η Symetal, στο πλαίσιο του προγράμματος βιωσιμότητάς της, ως επόμενο βήμα θα επιδιώξει την πιστοποίηση σύμφωνα με το ASI Chain of Custody Standard και την προμήθεια ASI υλικού προς τους πελάτες της.

Σχετικά με τη Symetal

Η Symetal δραστηριοποιείται στην παραγωγή μίας μεγάλης γκάμας προϊόντων foil αλουμινίου, που χρησιμοποιούνται κυρίως σε λύσεις συσκευασίας για τους κλάδους των τροφίμων, των φαρμακευτικών προϊόντων και της καπνοβιομηχανίας.

Με εμπειρία και τεχνογνωσία 40 και πλέον ετών στην έλαση και μεταποίηση foil αλουμινίου, προσφέρει εξατομικευμένες και καινοτόμες λύσεις, υψηλής προστιθέμενης αξίας, που καλύπτουν τις ανάγκες των πιο απαιτητικών διεθνών πελατών. Η Symetal έχει έντονα εξαγωγικό προσανατολισμό, με πάνω από το 90% των πωλήσεων να πραγματοποιείται σε περίπου 70 χώρες. Διαθέτει δύο σύγχρονες παραγωγικές μονάδες στα Οινόφυτα Βοιωτίας και στη Μάνδρα Αττικής που ενσωματώνουν τεχνολογία αιχμής. Αποτελώντας στρατηγικό συνεργάτη των μεγαλύτερων εταιριών συσκευασίας καταναλωτικών ειδών, τροφίμων και φαρμακευτικών προϊόντων, η Symetal αξιοποιεί την τεχνική εξειδίκευση που διαθέτει και
εφαρμόζει μία προσέγγιση συνεχούς βελτίωσης και εξέλιξης, ακολουθώντας ένα επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της πράσινης οικονομίας.

Σχετικά με το ASI (Aluminium Standard Initiative)

Η ASI συνεργάζεται με παραγωγούς, χρήστες και συμμέτοχους στην αλυσίδα αξίας του αλουμινίου για την προώθηση της υπεύθυνης παραγωγής, προμήθειας και διαχείρισης του αλουμινίου. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.aluminium-stewardship.org.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Οι Θανάσης & Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο 9th RIVER PARTY Ελάτειας

Ο Σύλλογος Νεολαίας Ελάτειας διοργανώνει και φέτος, στις 12 & 13 Αυγούστου, στο Αλωνάκι – Πλατάνια, στην Ελάτεια, το διήμερο Φεστιβάλ – River Party,...

Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2022: Μουσικό σχήμα “Οι Λούστροι”

Οι ημέρες που διανύσαμε ήταν πολύ δύσκολες για τους ανθρώπους της περιοχής, λόγω των πυρκαγιών. Ευτυχώς το χειρότερο σενάριο απετράπη. Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον...

Καλαμπάκα: Πόλη της Τρούφας-Έγινε δεκτή η πρόταση του Μουσείου Μανιταριών 

Μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για την περιοχή έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων και μάλιστα σχεδόν  ομόφωνα (μειοψήφισαν δύο). Η απόφαση αφορά την ονομασία της...

Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης-Κολυμβητές από 14 χώρες στήριξαν τη Β. Εύβοια

Η ιστορική κολυμβητική διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης επέστρεψε δυναμικά για 3η συνεχή χρονιά, στις 1-3 Ιουλίου 2022, στο Αρτεμίσιο, δίνοντας την ευκαιρία σε...

Economist – Σταϊκούρας: Μπορεί να ξεπεράσει το 3,1% η ανάπτυξη για το 2022

Την εκτίμηση ότι η ανάπτυξη για το 2022 μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τον στόχο που έχει τεθεί από το οικονομικό επιτελείο και είναι...