Symetal: Πιστοποίησε τις παραγωγικές της δραστηριότητες με το ASI Performance Standard

H επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρία DNV και κάλυψε όλες τις πολιτικές, διαδικασίες, υποδομές και πρακτικές που εφαρμόζονται σύμφωνα με τα κριτήρια του προτύπου.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κόντος, Γενικός Διευθυντής της Symetal, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις foil αλουμινίου, υιοθετώντας πλήρως τις αρχές της βιωσιμότητας και τις αρχές ESG, που ήταν πάντοτε στην καρδιά του συστήματος αξιών της Symetal. Η πιστοποίηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων μας στα εργοστάσια Οινοφύτων και Μάνδρας σύμφωνα με το ASI Performance Standard επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για υπεύθυνη παραγωγή και υπεύθυνες προμήθειες.
Επιπρόσθετα, επιδεικνύει την αποδοτικότητα των διαδικασιών και των μεθόδων μας σχετικά με την περιβαλλοντική προστασία, την κοινωνική υπευθυνότητα και την εταιρική διακυβέρνηση προς τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες μας, τους πελάτες μας, την κοινωνία και όλους τους συμμετόχους μας.»
Το πρόγραμμα πιστοποίησης της Πρωτοβουλίας Υπεύθυνης Διαχείρισης Αλουμινίου (Aluminium Stewardship Initiative – ASI) αναπτύχθηκε έπειτα από μία ενδελεχή, πολύσυμμετοχική διαβούλευση και είναι η μόνη ολοκληρωμένη εθελοντική πρωτοβουλία πιστοποίησης σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης στην αλυσίδα αξίας του αλουμινίου.

Το ASI Performance Standard ενσωματώνει αρχές και κριτήρια τα οποία σχετίζονται με το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση, με σκοπό τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τις δεσμεύσεις βιωσιμότητας στην αλυσίδα αξίας του αλουμινίου. Θέτει έναν μεγάλο αριθμό κριτηρίων στους τρεις πυλώνες της εταιρικής διακυβέρνησης, της περιβαλλοντικής προστασίας και της κοινωνικής υπευθυνότητας που εξετάζουν κρίσιμα θέματα, όπως ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βιοποικιλότητας, διαχείρισης αποβλήτων και εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Η Symetal είναι θυγατρική της ElvalHalcor. Η Elval, τομέας έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor, πιστοποίησε τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της σύμφωνα με το ASI Chain of Custody Standard τον Σεπτέμβριο 2021. Η Symetal, στο πλαίσιο του προγράμματος βιωσιμότητάς της, ως επόμενο βήμα θα επιδιώξει την πιστοποίηση σύμφωνα με το ASI Chain of Custody Standard και την προμήθεια ASI υλικού προς τους πελάτες της.

Σχετικά με τη Symetal

Η Symetal δραστηριοποιείται στην παραγωγή μίας μεγάλης γκάμας προϊόντων foil αλουμινίου, που χρησιμοποιούνται κυρίως σε λύσεις συσκευασίας για τους κλάδους των τροφίμων, των φαρμακευτικών προϊόντων και της καπνοβιομηχανίας.

Με εμπειρία και τεχνογνωσία 40 και πλέον ετών στην έλαση και μεταποίηση foil αλουμινίου, προσφέρει εξατομικευμένες και καινοτόμες λύσεις, υψηλής προστιθέμενης αξίας, που καλύπτουν τις ανάγκες των πιο απαιτητικών διεθνών πελατών. Η Symetal έχει έντονα εξαγωγικό προσανατολισμό, με πάνω από το 90% των πωλήσεων να πραγματοποιείται σε περίπου 70 χώρες. Διαθέτει δύο σύγχρονες παραγωγικές μονάδες στα Οινόφυτα Βοιωτίας και στη Μάνδρα Αττικής που ενσωματώνουν τεχνολογία αιχμής. Αποτελώντας στρατηγικό συνεργάτη των μεγαλύτερων εταιριών συσκευασίας καταναλωτικών ειδών, τροφίμων και φαρμακευτικών προϊόντων, η Symetal αξιοποιεί την τεχνική εξειδίκευση που διαθέτει και
εφαρμόζει μία προσέγγιση συνεχούς βελτίωσης και εξέλιξης, ακολουθώντας ένα επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της πράσινης οικονομίας.

Σχετικά με το ASI (Aluminium Standard Initiative)

Η ASI συνεργάζεται με παραγωγούς, χρήστες και συμμέτοχους στην αλυσίδα αξίας του αλουμινίου για την προώθηση της υπεύθυνης παραγωγής, προμήθειας και διαχείρισης του αλουμινίου. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.aluminium-stewardship.org.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

ΕΕ: Ενέκρινε πληρωμή αποζημιώσεων σε μήλα και κάστανα

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Ξεκίνησε το 27ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου στον Άγιο Κωνσταντίνο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Ημερίδα ΙΣΑ «Ιατρικός Τουρισμός – Προοπτικές για το μέλλον»

Οι ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης του Ιατρικού τουρισμού παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της ημερίδας, «Ιατρικός Τουρισμός – Προοπτικές για το μέλλον» που διοργάνωσε υβριδικά, ο Ιατρικός...

Ανακοινώθηκε η ακαδημαϊκή συνεργασία Ωδείου Φίλιππος Νάκας -Boston Conservatory at Berklee

Το Ωδείο Φίλιππος Νάκας -με ιστορία και εκπαιδευτική πρωτοπορία 34 ετών στην Ελλάδα-έγινε το πρώτο παγκόσμια μουσικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που σύναψε ακαδημαϊκή συνεργασία στον...

Ο ρόλος της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr