ΤΑΙΠΕΔ : 6 τουριστικά ακίνητα βγάζει στην αγορά – Ποια σε Φθιώτιδα και Εύβοια

Στην ωρίμανση έξι μικρότερων έργων σε σχέση με το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου (ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του οποίου ξεκινά την επόμενη εβδομάδα), με μεγάλο, ωστόσο, οικονομικό αποτύπωμα για τις τοπικές κοινωνίες και αναπτυξιακό χαρακτήρα, προχωρά το επόμενο διάστημα το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Στόχος του είναι η προκήρυξη διαγωνισμών για την εκμετάλλευση 6 τουριστικών assets που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών μέχρι το α’ τρίμηνο του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στους επόμενους μήνες, αναμένονται εξελίξεις σχετικά με την εκμετάλλευση της μαρίνας της Πύλου, της μαρίνας της Κέρκυρας, των ιαματικών πηγών σε Αιδηψό και Καμένα Βούρλα, του κάμπινγκ στην Αγία Τριάδα στον δήμο Θερμαϊκού, καθώς και του ακινήτου που περιλαμβάνει την ιαματική πηγή και το κάμπινγκ Κονιαβίτη.

Ιαματική πηγή Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων

Μέχρι το τέλος του έτους θα προκηρυχθεί κατά πάσα πιθανότητα και ο διαγωνισμός για το παραθαλάσσιο ακίνητο στο νότιο τμήμα του Μαλιακού κόλπου, στο κέντρο του οικισμού των Καμένων Βούρλων. Πρόκειται για ένα από τα πλέον φημισμένα θερμαλιστικά κέντρα από τη δεκαετία του 1930. Μέσα στο ακίνητο υπάρχουν σύγχρονη πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων με κέντρο Wellness & SPA και υδροθεραπευτήριο τροφοδοτούμενα από ιαματικές πηγές. Ο συνδυασμός θάλασσας, θεραπευτικών πηγών και δασωμένου βουνού καθιστούν την περιοχή ένα αξιόλογο, εμβληματικό και φημισμένο θέρετρο, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, που προσελκύει σημαντική τουριστική κίνηση.Το ακίνητο θα αξιοποιηθεί με την έγκριση ΕΣΧΑΔΑ, που θα περιλαμβάνει τις χρήσεις «Τουρισμός-Αναψυχή» με έμφαση στα ιαματικά – θερμαλιστικά κέντρα τουρισμού.

Ιαματική πηγή και κάμπινγκ Κονιαβίτη

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το παραθαλάσσιο ακίνητο με την ιαματική πηγή και το κάμπινγκ στο νότιο τμήμα του Μαλιακού Κόλπου, δυτικά του οικισμού των Καμένων Βούρλων. Η αξιοποίηση αφορά ένα από τα πλέον φημισμένα θερμαλιστικά κέντρα από τη δεκαετία του 1930. Το θαλάσσιο μέτωπο του ακινήτου (βόρειο όριο) αποτελείται από αμμώδη παραλία μήκους περίπου 1.150 μ., ενώ το νότιο τμήμα βρίσκεται σε επαφή με την Εθνική Οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ). Εντός του ακινήτου λειτουργούσε στο παρελθόν κάμπινγκ.

Το ακίνητο τροφοδοτείται από 2 ιαματικές πηγές, η μία εκ των οποίων έχει ήδη αναγνωριστεί, ενώ για τη δεύτερη προωθούνται οι διαδικασίες αναγνώρισής της.

Ο συνδυασμός θάλασσας, θεραπευτικών πηγών και δασωμένου βουνού καθιστούν την περιοχή ένα αξιόλογο, εμβληματικό και φημισμένο θέρετρο, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, που προσελκύει σημαντική τουριστική κίνηση. Εντός του ακινήτου βρίσκονται, μεταξύ άλλων, εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις κάμπινγκ με υποδομές για 250 τροχόσπιτα, κτίριο υποδοχής, 50 οικίσκοι και 5 καταστήματα.

Το ακίνητο προβλέπεται να αξιοποιηθεί με την έγκριση ΕΣΧΑΔΑ, που θα περιλαμβάνει τις Χρήσεις «Τουρισμός – Αναψυχή» ή Μικτές Χρήσεις «Τουρισμός – Αναψυχή» και «Τουριστικό – Παραθεριστικό χωριό», με έμφαση στα κέντρα ιαματικού – θερμαλιστικού τουρισμού και δυνατότητα ανάπτυξης τόσο ξενοδοχειακών μονάδων υψηλής ποιότητας όσο και παραθεριστικών κατοικιών, ενώ θα προβλέπεται η δυνατότητα κατασκευής μαρίνας ή άλλης μορφής λιμενική εγκατάσταση.

Ιαματικές πηγές Αιδηψού

Ενδεχομένως μέχρι το τέλος του έτους να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το παραθαλάσσιο ακίνητο με τις ιαματικές πηγές της Αιδηψού, οι οποίες αποτελούσαν από τις αρχές του 20ού αιώνα δημοφιλή τόπο θεραπείας και παραθερισμού διεθνούς εμβέλειας. Μέσα στην έκταση έχουν αναπτυχθεί το παλαιό υδροθεραπευτήριο «Αγιοι Ανάργυροι», το οποίο έχει ανεγερθεί πριν το 1950, νέο συγκρότημα υδροθεραπείας που κατασκευάστηκε το 1985, εξωτερική κολυμβητική δεξαμενή και δεξαμενές συλλογής ιαματικού νερού.

Το υδροθεραπευτήριο τροφοδοτείται με ιαματικό φυσικό πόρο από τρεις αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές (Κομπόγιαννη, Λέττα Βασιλάκου και Θερμοποτάμου), ενώ δύο ιαματικές πηγές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο αναγνώρισης. Το πλούσιο ιαματικό δυναμικό σε συνδυασμό με τα τοπία φυσικής ομορφιάς και τις υποδομές που αναπτύχθηκαν, έχουν αναδείξει τα Λουτρά Αιδηψού στη μεγαλύτερη λουτρόπολη της Ελλάδας και σε μια από τις σημαντικότερες της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης του ακινήτου, προβλέπονται η ανακαίνιση και επέκταση του νέου υδροθεραπευτηρίου, με σκοπό την ανάπτυξη συμπληρωματικών εκμεταλλεύσεων και η ανακαίνιση του παλαιού υδροθεραπευτηρίου, σε συνδυασμό, ενδεχομένως, και με την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων.

Ακτή και κάμπινγκ Αγίας Τριάδας

Στα πιο ώριμα προς αξιοποίηση ακίνητα περιλαμβάνεται το παραθαλάσσιο ακίνητο στον οικισμό της Αγίας Τριάδας στον Δήμο Θερμαϊκού της Χαλκιδικής, έκτασης 126,6 στρεμμάτων, με τον σχετικό διαγωνισμό να εκτιμάται ότι θα προκηρυχθεί μέχρι το α’ τρίμηνο του επόμενου έτους.

Το ακίνητο έχει εκτεταμένο αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 600 μ. και εντός της έκτασης υφίστανται παλαιές και εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις, υποδομές και κάμπινγκ. Η ευρύτερη περιοχή του ακινήτου λόγω της εγγύτητάς της με τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και της εύκολης προσβασιμότητάς της προσελκύει επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Το ακίνητο προσφέρεται για ανάπτυξη χρήσεων «Τουρισμού-Αναψυχής ή/και Παραθεριστικής Κατοικίας».

H μαρίνα Πύλου

Τον δρόμο της αξιοποίησης παίρνει η μαρίνα της Πύλου, που βρίσκεται στο κεντρικό και βορειανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης και έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 129 σκαφών μήκους 8 έως 30 μέτρων. Η χερσαία ζώνη της μαρίνας έχει έκταση 32.195 τ.μ. Με βάση το νέο χωροταξικό σχέδιο για τη μαρίνα, ο συντελεστής δόμησης ανέρχεται στο 20%, ενώ ο συντελεστής κάλυψης είναι 30%.

Η μαρίνα θα προσφέρει χρήσεις τουρισμού και αναψυχής στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η χρήση κατοικίας με ποσόστωση έως 20%.

Η μαρίνα Λευκίμμης

Μέσα στους επόμενους μήνες θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και για τη μαρίνα Λευκίμμης, που βρίσκεται στη Νότια Κέρκυρα σε απόσταση 43 χλμ. από την πόλη. Η μαρίνα εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νότιας Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα και ανήκει στη διοικητική αρμοδιότητα του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ).

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Οι τράπεζες να στηρίξουν τους πολίτες ζήτησε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Να συμβάλει ενεργά το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην στήριξη των πολιτών που πιέζονται τα εισοδήματά τους, λόγω του υψηλού πληθωρισμού και της αύξησης του κόστους...

Νέες Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις Ορεινών – Μειονεκτικών Περιοχών βόρειας Εύβοιας και Σπερχειού

Νέες σημαντικές παρεμβάσεις για συγκεκριμένες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε δια...

Ο Σταϊκούρας «τρελάθηκε» – Μοιράζει 1,2 εκατ. ευρώ η χριστουγεννιάτικη φορολοταρία

Νέα κλήρωση της φορολοταρίας λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα αναδείξει 12 υπερ-τυχερούς φορολογούμενους που θα κερδίσουν από 100.000 ευρώ ο καθένας. Συνολικά, θα μοιραστεί το...

HELLENiQ ENERGY: Δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ – Ποιους αφορά

Μία νέα σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής ευθύνης, με σκοπό να έχουν όλοι ένα ζεστό σπίτι τις φετινές γιορτές, ανακοίνωσε η HELLENiQ ENERGY σε ειδική εκδήλωση...

Η ιστορία της κόκκινης κορδέλας που έγινε σύμβολο κατά του Aids

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS σήμερα και η διπλωμένη κόκκινη κορδέλα, σύμβολό της, εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης, στα πέτα και στους δρόμους. Μία από...