ΤΑΙΠΕΔ: Προς δημοπράτηση έργα άνω του 1 δισ. ευρώ

Στη θωράκιση του τομέα υγείας και της πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών αποσκοπούν έργα περίπου 1 δισ. ευρώ που έχει δρομολογήσει προς δημοπράτηση η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) του ΤΑΙΠΕΔ.

Συνολικά η συγκεκριμένη ομάδα υπό τον εντεταλμένο σύμβουλο του Ταμείου Παναγιώτης Σταμπουλίδη έχει αναλάβει την ωρίμαση έργων άνω των 5 δισ. ευρώ. Με ταχύτατες διαδικασίες προετοιμάζει τους φακέλους των έργων υποδομών φτάνοντάς τα μέχρι τους διαγωνισμούς.

Πολιτική προστασία

Η Μονάδα του ΤΑΙΠΕΔ δρομολογεί τη δημοπράτηση έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών συνολικού ύψους 301,2 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση γίνεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ενδεικτικά αναφέρονται τα κυριότερα έργα:

– Προμήθεια πτυσσόμενων μεταφερόμενων γεφυρών, προϋπολογισμού 12,5 εκατ. ευρώ. Ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη από τις 25 Ιανουαρίου.

– Αναβάθμιση δύο ελικοπτέρων Super Puma με προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε 28 Φεβρουαρίου.

– Προμήθεια τριών ελικοπτέρων μεταφοράς για τη γγ Πολιτικής Προστασίας και για ιατρική χρήση. Προϋπολογισμός 75 εκατ. ευρώ. Προετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης.

– Κινητά κέντρα διοίκησης και επιτόπιου ελέγχου στις 13 Περιφέρειες, προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ. Εκτιμώμενη έναρξη διαγωνισμού εντός Α’ εξαμήνου 2023.

– Αγορά πυροσβεστικών οχημάτων, με προϋπολογισμό 65,3 εκατ. ευρώ. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο Α’ εξάμηνο του 2023.

– Σύστημα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης για την προστασία αρχαιολογικών χώρων. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ και η εκκίνηση του διαγωνισμού αναμένεται μέσα στο Α’ εξάμηνο του 2023.

Νοσοκομεία και κέντρα υγείας

Η Μονάδα Ωρίμασης Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τις Δημόσιες Υγειονομικές Περιφέρειες έχει αναλάβει να προετοιμάσει σειρά έργων για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών σε 80 δημόσια νοσοκομεία και σε έως 156 κέντρα υγείας σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ.

Εως τώρα έχουν ξεκινήσει οι εξής διαγωνισμοί:

– Προσθήκη πέμπτου ορόφου για τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Προϋπολογισμός: 5,3 εκατ. ευρώ.

– Αποκατάσταση δευτέρου ορόφου Πνευμονολογικού Τμήματος Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης. Προϋπολογισμός: 916.581 χιλιάδες ευρώ.

– Ανακαίνιση υποδομών στα νοσοκομεία Τζάνειο, Μεταξά, Αττικόν και Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών. Προϋπολογισμός: 4,95 εκατ. ευρώ.

– Ανακαίνιση τμημάτων και αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Αγιος Παύλος. Προϋπολογισμός: 2,78 εκατ. ευρώ.

– Ανέγερση νέου κτιρίου διοικητικών υπηρεσιών στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο. Προϋπολογισμός: 2,2 εκατ. ευρώ.

Δικαστήρια

Σε εξέλιξη είναι και ο διαγωνισμός για τη μετεγκατάσταση του Πρωτοδικείου και Εισαγγελίας Αθηνών με ΣΔΙΤ σε οικόπεδο το οποίο βρίσκεται επί των οδών Κυρίλλου Λουκάρεως, Κάλβου, Αν. Δέγλερη και Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Για το έργο, με προϋπολογισμό που αναμένεται να κυμανθεί από 223,5 έως 254,5 εκατ. ευρώ, έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από πέντε κατασκευαστικά σχήματα.

πηγη

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Οι 5G ευκαιρίες και προκλήσεις για την Ελλάδα στο 5G Conference Southeastern Europe 2023

Με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες, παρουσιάσεις case studies από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και συζητήσεις για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνουν τα δίκτυα...

«Φωτογραφικές Συναντήσεις» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Έτοιμα τα νέα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ σε Καναπίτσα, Κάνηθο και Ν. Αρτάκη

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Oικονομική προσφορά για αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη»

Μία οικονομική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη», η οποία υποβλήθηκε από την εταιρεία INMO PARCK INVEST ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ...

Συντήρηση συνθετικού χλοοτάπητα στα Δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου Δήμου Χαλκιδέων

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr