Το δίκτυο φυσικού αερίου φτάνει σε 5 μεγάλες πόλεις

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η ΔΕΔΑ συμβασιοποίησε το έργο για δύο πόλεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ προκήρυξε τον διαγωνισμό για άλλες τρεις μεγάλες πόλεις στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Περιφέρεια Ηπείρου

Πιο συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε αφορά τις πόλεις Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα. Αντικείμενο είναι η κατασκευή υποδομών χώρου δεξαμενών και απαεριωτή LNG, δικτύου πολυαιθυλενίου και συνδέσεις οικιακών και εμπορικών πελατών στα δίκτυα χαμηλής πίεσης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 6,6 εκατ. ευρώ (αξία χωρίς ΦΠΑ 5,4 εκατ.) και κύριος του έργου είναι η ΔΕΔΑ. Οι εργασίες προβλέπεται να διαρκέσουν 37 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι στις 04/04/2022 ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 07/04/2022 θα πραγματοποιηθεί η αποσφράγιση των προσφορών.

Το έργο περιλαμβάνει την μελέτη, κατασκευή και ενεργοποίηση δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης. Εγκατάσταση σελλών παροχής επί του δικτύου, κατασκευή παροχετευτικών αγωγών πολυαιθυλενίου από τον κεντρικό αγωγό έως το ρυθμιστή. Εγκατάσταση ρυθμιστών, κατασκευή παροχετευτικών αγωγών από τον ρυθμιστή έως τον μετρητή και τέλος εγκατάσταση μετρητών για τη διανομή του αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές.

Οι πόλεις θα τροφοδοτηθούν μέσω σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στις 04/02/2022 υπεγράφη η σύμβαση του έργου για την επέκταση του δικτύου στις πόλεις Βέροια και Γιαννιτσά. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΟΥΡΛΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε. και η Κ/Ξ ΒΕΡΜΙΟΝ Α.Τ.Ε.Ε..

Για το έργο υποβλήθηκαν δύο φάκελοι ενδιαφέροντος. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 9,7 εκατ. ευρώ (αξία χωρίς ΦΠΑ 7,9 εκατ.).

Οι εργασίες αφορούν την κατασκευή δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης, την εγκατάσταση σελλών παροχής επί του δικτύου, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών πολυαιθυλενίου από τον κεντρικό αγωγό έως το ρυθμιστή , την εγκατάσταση ρυθμιστών, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών από τον ρυθμιστή έως τον μετρητή και τέλος την εγκατάσταση μετρητών για τη διανομή του αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές, στις πόλεις των Γιαννιτσών και της Βέροιας.

Οι δύο πόλεις θα τροφοδοτηθούν μέσω ενός σταθμού αποσυμπίεσης CNG σε κάθε πόλη.

Κλείνοντας να πούμε πως πριν από λίγο καιρό υπεγράφη και σύμβαση του έργου για τις πόλεις Θήβα και Χαλκίδα.

Το δίκτυο φυσικού αερίου σταδιακά θα “αγκαλιάσει” ολόκληρη τη χώρα δίνοντας πρόσβαση σε όλο και περισσότερους οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τις ηλεκτρονικές απάτες

Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις ηλεκτρονικές απάτες που ξεκίνησε το 2021 με τη συνεργασία των δυνάμεων του υπουργείου Προστασίας...

Χρ. Σταϊκούρας: «Τα μέτρα στα καύσιμα έχουν κοινωνικό πρόσημο και στοχεύουν στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα»

«Τα μέτρα στα καύσιμα ορθώς δεν είναι οριζόντια, έχουν κοινωνικό πρόσημο και στοχεύουν στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Καλύπτουν δε, τους 3,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες...

Στερεά: Κινητές Αστυνομικές Μονάδες σε απομακρυσμένες περιοχές

Την εβδομάδα από 27 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2022, τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.), της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, ανά...

Ανοικτό το αρχαίο ή παλαιό μονοπάτι «Σωκράτης» στο μεγάλο βουνό Αυλίδας

Ιστορική στιγμή. Ξεχασμένο και χαμένο σε πυκνότατη βλάστηση από τα χρόνια, το μονοπάτι είναι επιτέλους ανοιχτό, καθαρισμένο και παραδομένο στο κοινό μετά από πολλούς...

Ανοδικά κινείται η κατανάλωση καυσίμων παρά την αύξηση των τιμών

Παρά την αύξηση των τιμών η κατανάλωση καυσίμων παραμένει αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία για το πρώτο πεντάμηνο του έτους....