Το δίκτυο φυσικού αερίου φτάνει σε 5 μεγάλες πόλεις

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η ΔΕΔΑ συμβασιοποίησε το έργο για δύο πόλεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ προκήρυξε τον διαγωνισμό για άλλες τρεις μεγάλες πόλεις στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Περιφέρεια Ηπείρου

Πιο συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε αφορά τις πόλεις Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα. Αντικείμενο είναι η κατασκευή υποδομών χώρου δεξαμενών και απαεριωτή LNG, δικτύου πολυαιθυλενίου και συνδέσεις οικιακών και εμπορικών πελατών στα δίκτυα χαμηλής πίεσης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 6,6 εκατ. ευρώ (αξία χωρίς ΦΠΑ 5,4 εκατ.) και κύριος του έργου είναι η ΔΕΔΑ. Οι εργασίες προβλέπεται να διαρκέσουν 37 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι στις 04/04/2022 ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 07/04/2022 θα πραγματοποιηθεί η αποσφράγιση των προσφορών.

Το έργο περιλαμβάνει την μελέτη, κατασκευή και ενεργοποίηση δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης. Εγκατάσταση σελλών παροχής επί του δικτύου, κατασκευή παροχετευτικών αγωγών πολυαιθυλενίου από τον κεντρικό αγωγό έως το ρυθμιστή. Εγκατάσταση ρυθμιστών, κατασκευή παροχετευτικών αγωγών από τον ρυθμιστή έως τον μετρητή και τέλος εγκατάσταση μετρητών για τη διανομή του αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές.

Οι πόλεις θα τροφοδοτηθούν μέσω σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στις 04/02/2022 υπεγράφη η σύμβαση του έργου για την επέκταση του δικτύου στις πόλεις Βέροια και Γιαννιτσά. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΟΥΡΛΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε. και η Κ/Ξ ΒΕΡΜΙΟΝ Α.Τ.Ε.Ε..

Για το έργο υποβλήθηκαν δύο φάκελοι ενδιαφέροντος. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 9,7 εκατ. ευρώ (αξία χωρίς ΦΠΑ 7,9 εκατ.).

Οι εργασίες αφορούν την κατασκευή δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης, την εγκατάσταση σελλών παροχής επί του δικτύου, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών πολυαιθυλενίου από τον κεντρικό αγωγό έως το ρυθμιστή , την εγκατάσταση ρυθμιστών, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών από τον ρυθμιστή έως τον μετρητή και τέλος την εγκατάσταση μετρητών για τη διανομή του αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές, στις πόλεις των Γιαννιτσών και της Βέροιας.

Οι δύο πόλεις θα τροφοδοτηθούν μέσω ενός σταθμού αποσυμπίεσης CNG σε κάθε πόλη.

Κλείνοντας να πούμε πως πριν από λίγο καιρό υπεγράφη και σύμβαση του έργου για τις πόλεις Θήβα και Χαλκίδα.

Το δίκτυο φυσικού αερίου σταδιακά θα “αγκαλιάσει” ολόκληρη τη χώρα δίνοντας πρόσβαση σε όλο και περισσότερους οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Κόκκινα δάνεια: Πώς θα μπορούν να τα αγοράζουν… οι δανειολήπτες

Ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον προς τις τράπεζες επιθυμεί να δημιουργήσει, όπως όλα δείχνουν, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ώστε να ανοίξουν οι κρουνοί της...

Κρήτη: Κρούσμα candida auris στα Χανιά

Όπως επιβεβαίωσε στο zarpanews.gr o διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, το κρούσμα αφορά περιστατικό ασθενούς ο οποίος πρόσφατα διεκομίσθη στο νοσοκομείο Χανίων...

Διεξαγωγή Super Cup 2022-2023 Ε.Π.Σ. Βοιωτίας στο Δημοτικό Γήπεδο Θήβας

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

ΑΑΔΕ: Αρχίζει το «σαφάρι» για τα POS

Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα πριν την υποχρεωτική διασύνδεση 450.000 ταμειακών μηχανών με τα POS η οποία με βάση το χρονοδιάγραμμα θα...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 24 Σεπτεμβρίου

24 Σεπτεμβρίου 2023 Σαν σήμερα 622…. Ολοκληρώνεται η Εγίρα, η μετοικεσία του προφήτη Μωάμεθ από τη Μέκκα στην πόλη Γιατρίμπ, που αργότερα θα ονομαστεί...