Το δίκτυο φυσικού αερίου φτάνει σε 5 μεγάλες πόλεις

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η ΔΕΔΑ συμβασιοποίησε το έργο για δύο πόλεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ προκήρυξε τον διαγωνισμό για άλλες τρεις μεγάλες πόλεις στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Περιφέρεια Ηπείρου

Πιο συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε αφορά τις πόλεις Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα. Αντικείμενο είναι η κατασκευή υποδομών χώρου δεξαμενών και απαεριωτή LNG, δικτύου πολυαιθυλενίου και συνδέσεις οικιακών και εμπορικών πελατών στα δίκτυα χαμηλής πίεσης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 6,6 εκατ. ευρώ (αξία χωρίς ΦΠΑ 5,4 εκατ.) και κύριος του έργου είναι η ΔΕΔΑ. Οι εργασίες προβλέπεται να διαρκέσουν 37 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι στις 04/04/2022 ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 07/04/2022 θα πραγματοποιηθεί η αποσφράγιση των προσφορών.

Το έργο περιλαμβάνει την μελέτη, κατασκευή και ενεργοποίηση δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης. Εγκατάσταση σελλών παροχής επί του δικτύου, κατασκευή παροχετευτικών αγωγών πολυαιθυλενίου από τον κεντρικό αγωγό έως το ρυθμιστή. Εγκατάσταση ρυθμιστών, κατασκευή παροχετευτικών αγωγών από τον ρυθμιστή έως τον μετρητή και τέλος εγκατάσταση μετρητών για τη διανομή του αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές.

Οι πόλεις θα τροφοδοτηθούν μέσω σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στις 04/02/2022 υπεγράφη η σύμβαση του έργου για την επέκταση του δικτύου στις πόλεις Βέροια και Γιαννιτσά. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΟΥΡΛΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε. και η Κ/Ξ ΒΕΡΜΙΟΝ Α.Τ.Ε.Ε..

Για το έργο υποβλήθηκαν δύο φάκελοι ενδιαφέροντος. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 9,7 εκατ. ευρώ (αξία χωρίς ΦΠΑ 7,9 εκατ.).

Οι εργασίες αφορούν την κατασκευή δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης, την εγκατάσταση σελλών παροχής επί του δικτύου, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών πολυαιθυλενίου από τον κεντρικό αγωγό έως το ρυθμιστή , την εγκατάσταση ρυθμιστών, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών από τον ρυθμιστή έως τον μετρητή και τέλος την εγκατάσταση μετρητών για τη διανομή του αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές, στις πόλεις των Γιαννιτσών και της Βέροιας.

Οι δύο πόλεις θα τροφοδοτηθούν μέσω ενός σταθμού αποσυμπίεσης CNG σε κάθε πόλη.

Κλείνοντας να πούμε πως πριν από λίγο καιρό υπεγράφη και σύμβαση του έργου για τις πόλεις Θήβα και Χαλκίδα.

Το δίκτυο φυσικού αερίου σταδιακά θα “αγκαλιάσει” ολόκληρη τη χώρα δίνοντας πρόσβαση σε όλο και περισσότερους οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Noval Property: Δεύτερη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού

Η ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ (εφεξής «η Εταιρεία») ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τους όρους του από 06.12.2021 Πράσινου Κοινού Ομολογιακού...

Από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το φωτοβολταϊκό της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

H ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μειοδότησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον διαγωνισμό της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για τη μελέτη, προμήθεια (πλην των φωτοβολταϊκών πλαισίων), μεταφορά, εγκατάσταση και θέση...

Χρ. Σταϊκούρας: Την επιχειρηματικότητα αυτή η κυβέρνηση μπορεί να την κοιτάει στα μάτια

Συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, της επιχειρηματικότητας της Κρήτης και οικονομικών φορέων του νησιού, είχε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,...

Χρ. Σταϊκούρας: Πάνω από 940.000 οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Περισσότεροι από 940.000 πολίτες έχουν υποβάλει, μέχρι στιγμής, αίτηση στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr/mythermansi), σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Παράλληλα όπως σημειώνει...

Ένας χρόνος HealthCare Accelerator από την Bayer Ελλάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Bayer Ελλάς για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπου παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του πρώτου χρόνου της μεγάλης πρωτοβουλίας της...