Το ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας στην εκδήλωση «Γαστρονομικές Διαδρομές στην Ελλάδα» στο Μιλάνο

Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) συμμετείχε στην γαστρονομική-τουριστική εκδήλωση με θέμα «Γαστρονομικές Διαδρομές στην Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου, στον πολυχώρο γαστρονομίας «Identità Golose», στο κέντρο του Μιλάνου, υπό την αιγίδα του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Μιλάνο και του Γραφείου του ΕΟΤ στο Μιλάνο.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με κοινό δημοσιογράφους και bloggers, είχε στόχο να παρουσιάσει πολλά αυθεντικά ελληνικά προϊόντα και να αναδείξει την Ελλάδα όχι μόνο ως έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο, αλλά και ως έναν γαστρονομικό προορισμό με τοπικά τρόφιμα και ποτά εξαιρετικής ποιότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι σεφ της ξενοδοχειακής αλυσίδας Aldemar Resorts, ετοίμασαν ιταλικές συνταγές με ελληνικά προϊόντα, τα οποία ήδη έχουν παρουσία στην Ιταλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το λαβράκι και η τσιπούρα ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα εξαγωγής της Ελλάδας στην ιταλική αγορά και δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από το σημαντικό αυτό γαστρονομικό event. Οι προσκεκλημένοι είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν πρωτότυπες συνταγές με ελληνικά ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας με τη συλλογική σήμανση Fish From Greece, όπως τραχανότο με τσιπούρα και φιλέτο λαβράκι ατμού σε σάλτσα από «σαγανάκι».

Την ΕΛΟΠΥ εκπροσώπησε η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Ισμήνη Μπογδάνου, η οποία σχολίασε σχετικά: «Είναι τιμή μου που συμμετείχα ως εκπρόσωπος της ΕΛΟΠΥ σε μια τόσο ξεχωριστή εκδήλωση που αφηγήθηκε την ιστορία της χώρας μας και ανέδειξε τη γαστρονομική μας υπεροχή. Η ελληνική υδατοκαλλιέργεια είναι προσανατολισμένη στις εξαγωγές, με το 80% των προϊόντων της να εξάγεται σε περισσότερες από 40 χώρες και την Ιταλία να είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική της αγορά. Ήταν μεγάλη χαρά για εμάς να γνωρίσουμε και να γευτούμε ταυτόχρονα τόσα πολλά εκλεκτά ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Γενική Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Μιλάνο, κα Βιβή Καμπούρογλου, η Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, κα Αντωνία Παπαχριστούδη, η Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ στο Μιλάνο, κα Κυριακή Μπουλασίδου και ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος του Προξενείου στο Μιλάνο, κ. Νικόλαος Σάκκαρης.

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC) αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας, ενώ παράλληλα υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες και το το περιβάλλον

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish From Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece 

Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν τη συλλογική σήμανση και την πιστοποίηση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ανοικτό το αρχαίο ή παλαιό μονοπάτι «Σωκράτης» στο μεγάλο βουνό Αυλίδας

Ιστορική στιγμή. Ξεχασμένο και χαμένο σε πυκνότατη βλάστηση από τα χρόνια, το μονοπάτι είναι επιτέλους ανοιχτό, καθαρισμένο και παραδομένο στο κοινό μετά από πολλούς...

Ανοδικά κινείται η κατανάλωση καυσίμων παρά την αύξηση των τιμών

Παρά την αύξηση των τιμών η κατανάλωση καυσίμων παραμένει αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία για το πρώτο πεντάμηνο του έτους....

Συγκλονισμένος ο ποδοσφαιρικός κόσμος και ο ΠΑΟ Ρουφ από τον αδόκητο χαμό του μικρού Γιάννη σε ποδοσφαιρικό αγώνα Κύριο

Μάστιγα τείνουν να γίνουν οι αιφνίδιοι θάνατοι νεαρών αθλητών μέσα στα γήπεδα, με το τελευταίο σοκαριστικό γεγονός να αφορά τον 14χρονο Γιάννη Ασημακόπουλο που...

Πάνος Παπάζογλου, ΕΥ Ελλάδος: Εγρήγορση, προσαρμοστικότητα και ισχυρή ηγεσία

Ολοένα και πιο ελκυστικός επενδυτικός προορισμός γίνεται η Ελλάδα, γεγονός που φανερώνουν τα στοιχεία για τις άμεσες ξένες επενδύσεις που βρίσκονται σε αυξητική τροχιά...

Σημαντικές η συνύπαρξη και η κοινωνική ένταξη διαφορετικών πολιτισμών για τους εφήβους και τους νέους στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Τη σημασία της συνύπαρξης στην κοινωνία διαφορετικών πολιτισμών, αλλά και της κοινωνικής ένταξης προσφύγων και μεταναστών υπογραμμίζει η συντριπτική πλειοψηφία των εφήβων και νέων,...