
Την έντονη ανησυχία των επιχειρήσεων πολλών κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας μεταφέρει με επιστολή του την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και επενδύσεων, Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Θανάσης Κυρίτσης, με αφορμή την πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για επιβολή «πράσινου» τέλους ύψους 0,03 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης.
Ο κ. Κυρίτσης στην επιστολή αναφέρει αναλυτικά τα εξής: «Με αφορμή την πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για επιβολή «πράσινου» τέλους ύψους 0,03 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία των επιχειρήσεων πολλών κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας, το οποίο έρχεται να προστεθεί ως μία ακόμη επιβάρυνση στις τόσες πολλές που έχουν επιβληθεί στα καύσιμα.
Όπως ήδη γνωρίζετε, ο τομέας των καυσίμων έχει δεχθεί εδώ και αρκετά χρόνια ιδιαίτερη φορολογική «κακομεταχείριση» και τέτοιου είδους μέτρα θα δημιουργήσουν ασφυκτικές καταστάσεις.
Η συγκεκριμένη περίοδος που διανύουμε, όπου η υγειονομική κρίση διογκώνει ολοένα και περισσότερο την οικονομική κρίση, δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους επιβαρύνσεις, καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη για προσπάθεια ελάφρυνσης των βαρών.
Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το εν λόγω ζήτημα με σκοπό την άρση επιβολής του τέλους, το οποίο θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του ντίζελ κίνησης κατά 10 λεπτά το λίτρο, επιβαρύνοντας επιπλέον επιχειρήσεις και καταναλωτές».
Πηγή: stereanews.gr