«Το Hollywood πάει …Βοιωτία!»

Ένα σοβαρό «επιχειρηματικό άνοιγμα», διεθνούς εμβέλειας στο χώρο των εγκαταστάσεων παραγωγών για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο βρίσκεται «προ των πυλών», στη Βοιωτία.

Συγκεκριμένα, μια οικογένεια ομογενών –  Μιρκόπουλου – Πίσσιου από τις ΗΠΑ που δραστηριοποιείται στον χώρο του σίνε – studios και έχει στην κατοχή της, στούντιο σε Τορόντο και Σικάγο και έχουν ήδη προτείνει περιοχή στη Θήβα, μιας και ο  απώτερος στόχος είναι η αναζήτηση μεγάλης έκτασης, ίσως και άνω των 200 στρεμμάτων που θα απαιτηθεί για την επίτευξη αυτού του σημαντικού επιχειρηματικού έργου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται μετά την άρση της καραντίνας και την ομαλοποίηση διεθνών πτήσεων,  να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το επενδυτικό πρότζεκτ.

Η πανδημία εξάλλου είναι αυτή που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει φρενάρει κάπως τις διαδικασίες, αφού οι συνομιλίες της οικογένειας με την κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, μετρούν πάνω από χρόνο. Στις συνομιλίες έχει τεθεί κάθε πρακτικό ζήτημα που θα μπορούσε να δημιουργήσει τις κατάλληλες βάσεις για τέτοια μεγάλη επένδυση, αλλά και την αποτροπή δυνητικών προβλημάτων στην υλοποίησή της: από τα γραφειοκρατικά μέχρι ακόμα και τους δυνητικούς εργαζόμενους ως τεχνικό προσωπικό, με δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει έλλειψη σε τεχνίτες, τουλάχιστον για την κλίμακα παραγωγής ενός διεθνούς στούντιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η οικογένεια Μιρκόπουλου – Πίσσιου και η Cinespace Film Studios έχουν ήδη στενή συνεργασία με τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο μέσω της εταιρείας παραγωγής του Faliro House Production S.A., ενώ σημαντικές εταιρείες της χώρας, όπως ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, δεν έχουν κρύψει ότι διερευνούν τις ευκαιρίες που εμφανίζονται μέσα από τη φιλική στροφή που έχει κάνει η χώρα τα τελευταία χρόνια προς τις παραγωγές κινηματογραφικού και τηλεοπτικού προϊόντος.

Ωστόσο,  ο Τζιμ Γιαννόπουλος μόλις την περασμένη εβδομάδα έλεγε σε ψηφιακό πάνελ στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Εφευρετικοί Έλληνες» του ΣΕΒ για τις προοπτικές της χώρας στο συγκεκριμένο κομμάτι, επιβεβαιώνοντας παράλληλο το θερμό και συγκεκριμένο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει. «Στο κομμάτι των εγκαταστάσεων η Ελλάδα έχει μείνει λίγο πίσω, αλλά ξέρω ότι θα ξεκινήσουν επενδύσεις. Επίκειται η δημιουργία μιας τέτοιας εγκατάστασης, ξέρω άτομα που ενδιαφέρονται», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος προλειαίνοντας, όπως φαίνεται, το έδαφος για τις επίσημες ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν. Ο ίδιος με την οικογένεια Μιρκόπουλου γνωρίζεται καλά, με δεδομένο ότι έχουν συνεργαστεί σε παραγωγές. Σε ό,τι αφορά το γενικό πλαίσιο, πάντως, ο Τζιμ Γιαννόπουλος χαρακτήρισε θετικά τα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα με τα κίνητρα και τις επιδοτήσεις που δίνει σήμερα σε διεθνείς τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές.

Τονίζει: «Η Ελλάδα πλέον έχει καλές τιμές, είναι μια ανταγωνιστική αγορά. Οπότε τα πράγματα είναι πιο ευνοϊκά. Επίσης, βλέπω βελτίωση τόσο στο αν είναι διαθέσιμο κατάλληλο τεχνικό προσωπικό όσο και στο πόσο εύκολο είναι να δοθεί μια τοποθεσία ή να κλείσει ένας δρόμος για γύρισμα. Κάτι που δεν ήταν εύκολο παλαιότερα. Η σημερινή κυβέρνηση, νομίζω, έχει κάνει πολλά σε αυτή την κατεύθυνση», είπε προτρέποντας παράλληλα τη χώρα να στραφεί και στη διαδικασία του post production και της παραγωγής animation. Νομίζω ότι η πραγματική ευκαιρία που έχουμε ως χώρα είναι στον ψηφιακό τομέα. Είναι θαυμάσιο να έχουμε Έλληνες σκηνογράφους, φωτιστές και οποιοδήποτε άλλο προσωπικό μπορεί να απασχοληθεί σε μια διεθνή παραγωγή που μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει θέσεις εργασίας. Ο κινηματογράφος όμως εξελίσσεται και θεωρώ ότι το κλειδί είναι να μπορέσει η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Πλέον η αποστολή αρχείων είναι πανεύκολη, με μία οπτική ίνα».

Άλλωστε, η οικογένεια Μιρκόπουλου – Πίσσιου βρίσκεται ένα βήμα, στο να συνδέσει το όνομά της με κάτι που έως πρόσφατα φάνταζε παραμύθι. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρούν να κάνουν ένα σοβαρό άνοιγμα στην Ελλάδα. Η πρώτη προσπάθεια έγινε πριν από περίπου μία δεκαετία από τον Νικ Μιρκόπουλο, τον πατριάρχη της οικογένειας. Μετά την επιτυχία των στούντιο σε Τορόντο και Σικάγο και καθώς θεωρούσε ότι πάντα οι κρίσεις γεννούν τις ευκαιρίες, είχε βολιδοσκοπήσει την ελληνική κυβέρνηση, στην κορύφωση της κρίσης, να τον κατευθύνει και να τον διευκολύνει.

Μάταια όμως, όπως εκμυστηρεύτηκε στον τότε πρεσβευτή του Καναδά στη χώρα μας Ρόμπερτ Πεκ, καθώς ήταν αγανακτισμένος με τα γραφειοκρατικά εμπόδια. «Ο αρμόδιος υπουργός τότε δεν ήταν συνηθισμένος σε σταράτες κουβέντες, ούτε φαινόταν και πολύ ζεστός για κάτι τέτοιο», αποκάλυψε αργότερα ο πρέσβης λέγοντας πως και ο Μιρκόπουλος πια δεν είχε τις αντοχές ούτε τη διάθεση να συνεχίσει έτσι. «Κύριε πρεσβευτή, είμαι μαχητής, δεν είμαι διπλωμάτης», φέρεται να είπε στον Πεκ, όπως εξιστόρησε ο ίδιος λίγο μετά τον θάνατο του Μιρκόπουλου τον Δεκέμβριο του 2013.

Τέλος, η συγκεκριμένη επένδυση, η οποία βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, πρόκειται να δώσει μια νότα «ανανέωσης και φρεσκάδας» στην περιοχή, της Βοιωτίας αλλά και σε ολόκληρη τη Χώρα, μιας και μιλάμε για ένα κορυφαίο, πολιτιστικό γεγονός. Και φυσικά το κόστος αυτού του μεγάλου επιχειρηματικού πρότζεκτ, συνυπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ!

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

O Διόνυσος Αμφίκλειας στο 3ο Παμφθιωτικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Viohalco: Τα αποτελέσματα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων (30/5)

Η Viohalco SA ανακοινώνει ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της πραγματοποιήθηκε την 30η Μαΐου 2023. Κατά τη συνέλευση, παρέστησαν και εκπροσωπήθηκαν μέτοχοι που...

O AKOΛ στους 25ους Ιωνικούς Κολυμβητικούς Αγώνες στον Βόλο

Το διήμερο 27 & 28 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκαν, στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Βόλου, οι 25οι Ιωνικοί αγώνες και ο όμιλος συμμετείχε με 9μελή αποστολή. Συμμετείχαν...

Tα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Cenergy Holdings

Η Cenergy Holdings SA ανακοινώνει ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου 2023. Κατά τη συνέλευση, παρέστησαν και εκπροσωπήθηκαν μέτοχοι...

Ο Αλεξάντερ Πέιν στην έναρξη του 2ου Evia Film Project

Ο σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν, κάτοχος δύο βραβείων Όσκαρ, θα βρεθεί στο 2o Evia Film Project (20-24 Ιουνίου 2023), την πράσινη δράση που διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,...