To «Μαζί για το Παιδί» βοήθησε περισσότερα από 90.000 παιδιά

To «Μαζί για το Παιδί» βοήθησε περισσότερα από 90.000 παιδιά να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους την τελευταία 3ετία
Το «Μαζί για το Παιδί» στήριξε περισσότερα από 90.000 παιδιά και νέους στην Ελλάδα να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους κατά την περίοδο 2020-2022.
Η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών είναι η αφορμή δημιουργίας του «Μαζί για το Παιδί» που με συνέπεια εδώ και 27 χρόνια εργάζεται για αυτό τον σκοπό στην Ελλάδα. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με στόχο κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της χώρας μας να έχει πρόσβαση σε βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης και σε ίσες ευκαιρίες, έτσι ώστε να διεκδικήσει το μέλλον που ονειρεύεται.
Παρέχει κάθε μορφή υποστήριξης στα παιδιά και τις οικογένειες τους που βρίσκονται σε ανάγκη, μέσω των προγραμμάτων και των δράσεων του, αλλά και των συνεργασιών που αναπτύσσει με αξιόπιστους φορείς παιδικής προστασίας.
2020-2022 | Το Κοινωνικό Αποτύπωμα του «Μαζί για το Παιδί»
Για την καταπολέμηση της φτώχειας
Το «Μαζί για το Παιδί» εξασφάλισε είδη πρώτης ανάγκης σε φορείς παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα ενώ στήριξε ευάλωτες οικογένειες με ανήλικα παιδιά να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους. Συγκεκριμένα:

• Προσέφερε 1.338.583 γεύματα σε 26.134 παιδιά σε όλη την Ελλάδα
• Παρείχε σίτιση σε 1.852 μέλη οικογενειών για 6 μήνες εκ των οποίων 1.000 ήταν παιδιά
• Μοίρασε 288 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης σε περισσότερους από 200 φορείς πανελλαδικά
• Μοίρασε καινούργια παπούτσια σε 20.199 παιδιά σε όλη την Ελλάδα

Για την Υγεία & Ψυχική Υγεία
Το «Μαζί για το Παιδί» μέσω του προγράμματος «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας» στηρίζει δημόσιες ακριτικές μονάδες υγείας με δωρεά ιατρικού εξοπλισμού. Την περίοδο 2020-2022 δώρισε 15 ιατρικά μηχανήματα σε 5 ακριτικές μονάδες υγείας.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εξόπλισε 14 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείων αναφοράς για τον Covid-19 με ιατρικά μηχανήματα & ιατρικό εξοπλισμό αξίας 470.000 ευρώ.
Η επιστημονική ομάδα της Γραμμής 115 του «Μαζί για το Παιδί» ήταν δίπλα σε γονείς, εφήβους, παιδιά και εκπαιδευτικούς που χρειάστηκαν συμβουλευτική στήριξη. Επίσης πραγματοποιήθηκαν δωρεάν διαδικτυακά ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια και ομάδες γονέων ενώ δόθηκε επιπλέον βαρύτητα στον πληθυσμό των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών. Συγκεκριμένα:

Παρείχε δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής σε 20.826 ωφελούμενους
Υλοποίησε 110 ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια και ομάδες σε 2.506 ωφελούμενους από όλη την Ελλάδα
Εξόπλισε 14 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείων αναφοράς για τον Covid-19 με ιατρικά μηχανήματα & ιατρικό εξοπλισμό αξίας 470.000 ευρώ
Παράλληλα, το «Μαζί για το Παιδί», παρείχε τη δυνατότητα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε περισσότερα από 2.000 παιδιά σε ανάγκη.
Για την Εκπαίδευση
Το «Μαζί για το Παιδί» αγκάλιασε τα παιδιά και τους νέους στην ακριτική Θράκη με παρεμβάσεις που εστιάζουν στην ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα:

• Στήριξε 8.704 μαθητές σε 93 σχολεία
• Προσέφερε 6.549 τεμάχια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και εκπαιδευτικού υλικού
• Ανάπλασε 10 σχολικά γήπεδα
• Δημιούργησε 22 σύγχρονους εκπαιδευτικούς χώρους
1 σχολικό θερμοκήπιο
1 αίθουσα σχολικού πλανητάριου
1 παιδική χαρά
2 βιβλιοθήκες
3 εργαστήρια φυσικών επιστημών
7 εργαστήρια πληροφορικής-ρομποτικής
7 αίθουσες διαδραστικής μάθησης

Συνεργασίες
Το «Μαζί για το Παιδί» συνεργάστηκε με:
περισσότερους από 200 φορείς παιδικής προστασίας ανά την Ελλάδα
168 σχολεία σε όλη την Ελλάδα
160 επιχειρήσεις
6 φιλανθρωπικά ιδρύματα
14.881 ιδιώτες που αγκάλιασαν το έργο του

Για την οικονομική ενίσχυση
Η στήριξη των ιδρυμάτων τόσο αυτών που συνθέτουν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αλλά και των παιδικών φορέων της χώρας αποτελεί βασικός άξονας των δράσεων της. Συγκεκριμένα:

• Μοίρασε πάνω από 1.650.000€ στα μέλη της Ένωσης
• Διένειμε είδη αξίας 3.028.449€ σε φορείς παιδικής προστασίας και σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Λίγα λόγια για το «Μαζί για το Παιδί»:
Το «Μαζί για το Παιδί» και τα σωματεία-μέλη του εργάζονται εδώ και 27 χρόνια για την προστασία χιλιάδων παιδιών στη χώρα μας. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με στόχο κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της χώρας μας να έχει πρόσβαση σε βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης και σε ίσες ευκαιρίες.
Το «Μαζί για το παιδί» πραγματοποιεί προγράμματα που ενισχύουν την εκπαίδευση, την ψυχική υγεία και την σίτιση ευάλωτων παιδιών και οικογενειών.
Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.
Έχει αποσπάσει δύο φορές το βραβείο Bravo Sustainability Award, το 2019 για το πρόγραμμα «Ίσες Ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας» και το  2022 για το πρόγραμμα  «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι».
Το 2022 επίσης βραβεύθηκε στον θεσμό  Hellenic Responsible Business Awards για την υπηρεσία της συμβουλευτικής-ψυχολογικής Γραμμής 115 25 μέσω της οποίας ψυχολόγοι & κοινωνικοί λειτουργοί απαντούν σε ερωτήματα παιδιών, εφήβων, γονέων & εκπαιδευτικών.
Περισσότερα www.mazigiatopaidi.gr
Αγ. Θωμά 14, Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 | E-mail: [email protected]|www.mazigiatopaidi.gr| Facebook •Twitter•Instagram: @mazigiatopaid

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Εαρινή Χορωδιακή Συνάντηση στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Αυτά είναι τα σπάνια κοιτάσματα στη Στερεά Ελλάδα

Μα πόσο σημαντικές είναι αυτές οι σπάνιες γαίες και τα κρίσιμα υλικά και πού χρησιμοποιούνται; Από τα μικροτσίπ στα κινητά τηλέφωνα, τις μπαταρίες των κινητών...

Ενισχύονται με φαρμακευτικό υλικό τα γήπεδα του Δήμου Χαλκιδέων

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Το βοιωτικό ιερό στην Κοιλάδα των Μουσών από την Αρχαϊκή Περίοδο έως την Ύστερη Αρχαιότητα

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις πριν την έναρξη υποβολής τους

Μπορεί η πλατφόρμα των νέων φορολογικών δηλώσεων να είναι ακόμη κλειστή αλλά η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή τους είναι γεγονός. Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και...