To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αυτό το καλοκαίρι αλλά και το φθινόπωρο, ταξιδεύει στη Βόρεια Εύβοια

1 Ιουλίου | Πευκί | Συναυλία Θανάση Πολυκανδριώτη

στο πλαίσιο του Aυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης «Αρτεμίσιον 480 π.Χ.»

8-10 Ιουλίου | Αγία Άννα, Λίμνη | Τριήμερο φεστιβάλ «Οι μουσικές του κόσμου:

Η ανανέωση της παράδοσης, η αναγέννηση της φύσης»

Tα Χάλκινα Πνευστά της Κοζάνης συναντούν την τζαζ

Babo Koro   

Ορχήστρα και Χορωδία «Ιωνία» Νέας Ιωνίας Βόλου, Χορευτικά Συγκροτήματα «Νηλεύς»

Αγίας Άννας και «Το Λύμνι» Λίμνης Ευβοίας | Σολίστ | Θοδωρής Κοτονιάς (φωνή)

Φθινόπωρο  2022 | Φωνές του φθινοπωρινού δάσους |

Η  Δήμητρα Γαλάνη, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και ο Νίκος Πορτοκάλογλου

με μια κιθάρα στα χωριά της Βόρειας Ευβοίας

Φθινόπωρο 2022 | Εκπαιδευτικά προγράμματα

για δημοτικά σχολεία πόλεων και χωριών της Βόρειας Εύβοιας

Είσοδος ελεύθερη

Το σχέδιο χρηματοδοτήθηκε ειδικά από το Τομεακό Πρόγραμμα

«Εκκίνηση» του ΥΠΠΟΑ

στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας

binary comment

To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αυτό το καλοκαίρι αλλά και το φθινόπωρο, ταξιδεύει στη Βόρεια Εύβοια και έρχεται πιο κοντά με τους κατοίκους της, σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην πολιτιστική αναζωογόνησή της μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα «Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια–Οι Γέφυρες της Μουσικής», το οποίο φιλοδοξεί να θέσει τα θεμέλια για την ανάληψη θεσμικών πρωτοβουλιών που θα συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια. Το πρόγραμμα αρχίζει τον Ιούλιο, ολοκληρώνεται στα τέλη  φθινοπώρου και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από εκδηλώσεις, αμιγώς μουσικές αλλά και συνδυαστικές με άλλες τέχνες, φεστιβάλ και εκπαιδευτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αγία Άννα, τη Λίμνη, το Πευκί, τις Ροβιές, το Μαντούδι καθώς και σε απομακρυσμένα χωριά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το σχέδιο χρηματοδοτήθηκε ειδικά από Τομεακό Πρόγραμμα «Εκκίνηση» του ΥΠΠΟΑ. Υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Φωτοδότες» σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας, την  Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας καθώς και σε συνεργασία με τους Δήμους ΜαντουδίουΛίμνηςΑγίας Άννας και ΙστιαίαςΑιδηψού.

Ιούλιος 2022

charset=Ascii

«Γέφυρες της Μουσικής» και «Γιορτές του Δάσους»

Οι εκδηλώσεις «Γέφυρες της Μουσικής» αρχίζουν την Παρασκευή 1 Ιουλίου στο Πευκί με τη συναυλία του δημοφιλούς συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Θανάση Πολυκανδριώτη, ο οποίος θα παρουσιάσει μια μουσική παράσταση βασισμένη στις λαϊκές μνήμες του από την αρχή της καριέρας του έως σήμερα. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης «Αρτεμίσιον 480 π.Χ.» που διοργανώνεται από τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.

Περισσότερα για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης «Αρτεμίσιον 480 π.Χ.»: https://www.authenticmarathonswim.com/

Τριήμερο Φεστιβάλ «Οι μουσικές του κόσμου: Η ανανέωση της παράδοσης, η αναγέννηση της φύσης»

Ακολουθεί το τριήμερο φεστιβάλ «Οι μουσικές του κόσμου: Η ανανέωση της παράδοσης, η αναγέννηση της φύσης» στην Αγία Αννα και τη Λίμνη από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου. Μια γιορτή, μια συνάντηση πολιτισμών, με την παράδοση να συνυπάρχει αρμονικά με την τζαζ, τη ροκ, την έθνικ και τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα. Συμμετέχουν σχήματα που προσεγγίζουν με καινοτόμο τρόπο  τις προφορικές μουσικές παραδόσεις.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ανά ημέρα έχει ως εξής:

8 Ιουλίου | 21:00 |Ταξίδι από την παράδοση στην τζαζ | Λίμνη (Σκάλα)

Τα Χάλκινα Πνευστά της Κοζάνης και η τζαζ

Ο ντράμερ Μανώλης Κουτσουνάνος, τέσσερις παραδοσιακοί μουσικοί και τέσσερις τζαζ ερμηνευτές μεταφέρουν στο κοινό την απογειωτική ενέργεια της μουσικής της Μακεδονίας μέσα από τον εμπλουτισμό της από την τζαζ.

9 Ιουλίου | 21:00 | Babo Koro | Γυμνάσιο–Λύκειο Αγίας Άννας

Στη μουσική του ανερχόμενου συγκροτήματος Babo Koro συνδυάζονται η παραδοσιακή μουσική του τόπου μας, τα βαλκανικά ποικίλματα και οι πολυφωνίες, η αίσθηση του swing, η τσιγγάνικη περιπλάνηση, η ροκ αμεσότητα, η λαϊκή απλότητα και η σύγχρονη ματιά.

10 Ιουλίου | 21:00 | Γυμνάσιο–Λύκειο Αγίας Άννας

Σολίστ | Θοδωρής Κοτονιάς | φωνή

Ορχήστρα–Χορωδία «Ιωνία» της Νέας Ιωνίας Βόλου

Χορευτικά Συγκροτήματα «Νηλεύς» Αγίας Άννας και «Το Λύμνι» Λίμνης Ευβοίας

Το τριήμερο Φεστιβάλ «Οι μουσικές του κόσμου» ολοκληρώνεται με μια μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση. Συμμετέχουν τα Χορευτικά Συγκροτήματα «Νηλεύς» της Αγίας  Άννας και «Το Λύμνι» της Λίμνης Ευβοίας καθώς και η Ορχήστρα–Χορωδία «Ιωνία» της Νέας Ιωνίας Βόλου που θα παρουσιάσουν ελληνικούς χορούς και σκοπούς από τη Σμύρνη μέχρι την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα. Σολίστ, ο Θοδωρής Κοτονιάς, ο οποίος θα ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια. Τη Χορωδία δίδαξε η Κορνηλία Φραγκογιάννη. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Νεκτάριος Δεμελής.

1-3 Ιουλίου και 8-10 Ιουλίου 

Πολιτιστικές διαδρομές και ξεναγήσεις

στο πλαίσιο των «Γιορτών του Δάσους»

Παράλληλα, και σε συντονισμό με τις εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στις «Γιορτές του Δάσους» που θα πραγματοποιηθούν κατά τις ημέρες των συναυλιών στο Πευκί (1-3 Ιουλίου) καθώς και στη Λίμνη και την Αγία Άννα (8-10 Ιουλίου), οι φίλοι της Βόρειας Εύβοιας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την περιοχή, τα μνημεία, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της, μέσα από προτεινόμενες πολιτιστικές διαδρομές και ξεναγήσεις, σε συνεργασία με τους Δήμους ΜαντουδίουΛίμνηςΑγίας Άννας και ΙστιαίαςΑιδηψού καθώς και με μέλη πολιτιστικών συλλόγων και εθελοντικών ομάδων της περιοχής. Μπορείτε να δείτε τις δράσεις εδώ:

https://somewhereweknow.com/el/me-tin-somewhere-we-know-sti-voreia-eyvoia/

Οι «Γιορτές του Δάσους» σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας εποχής για τη Βόρεια Εύβοια, μέσω της δημιουργίας και ενίσχυσης δράσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανασυγκρότησης «Εύβοια Μετά», με αφορμή το περιβάλλον, την οικονομία και τον πολιτισμό. Οι δράσεις αυτές θα γίνονται στο Νέο Δάσος, κινητοποιώντας την τοπική κοινωνία και συνδέοντας τις Γιορτές με την παραγωγή, την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής με τους επισκέπτες.

Σύνολο Ιωνία. Στα μονοπάτια της παράδοσης. Aίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, 23/02/2017

Οκτώβριος 2022

«Φωνές του φθινοπωρινού δάσους»

Όταν οι τουρίστες και επισκέπτες φεύγουν, τρεις αγαπημένοι ερμηνευτές, τραγουδοποιοί και συνθέτες η Δήμητρα Γαλάνη, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, σε μια κίνηση συμβολικού περιεχομένου, ταξιδεύουν με τη φωνή τους και μία κιθάρα σε απομακρυσμένα χωριά της Βόρειας Εύβοιας.

Εξειδικευμένες εκπαιδευτικές δράσεις του Μεγάρου

Το φθινόπωρο, έχουν προγραμματιστεί επίσης εξειδικευμένες εκπαιδευτικές δράσεις του Μεγάρου που απευθύνονται κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και θα πραγματοποιηθούν σε δημοτικά σχολεία των χωριών και των πόλεων της Βόρειας Εύβοιας. Περιλαμβάνουν σεμινάριο και συναυλία του μουσικο-εκπαιδευτικού προγράμματος El Sistema Greece, τα διαδραστικά μαθήματα «Μουσική και παραμύθια» και εκπαιδευτικά προγράμματα γνωριμίας με τα όργανα της ορχήστρας από την Underground Youth Orchestra.

Πληροφορίες

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr   

https://www.instagram.com/megaron_athens/ 

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

https://digitalculture.gov.gr/

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Ο Γιάννης Φέρτης γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1938 και αποφοίτησε από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στο θέατρο...

ΔΕΗ: Μία επιχειρηματική ιστορία ανάκαμψης

Κέρδη 0,5 δισ. Ευρώ από ζημιές 1,7 δισ, τετραπλάσιες επενδύσεις, δεκαπλάσια ισχύ στις ανανεώσιμες πηγές, μείωση του χρέους και περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του...

Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2024 έχει ήδη ξεκινήσει. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα...

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το αδιαχώρητο στην Αράχωβα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Στην KAPASTA, πιστεύουμε ότι το καλό φαγητό πρέπει να είναι ταυτόχρονα θρεπτικό και απολαυστικό

Στην KAPASTA είμαστε παθιασμένοι με τη δημιουργία υγιεινών και νόστιμων γευμάτων που είναι ταυτόχρονα βολικά και εύκολα. Τα έτοιμα για μαγείρεμα μείγματά μας παράγονται...