Το νέο μεγάλο deal που αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου

Μια συμφωνία που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου είναι η δραστηριοποίηση της εταιρείας κινητικότητας Free2move στη χώρα μας μέσω του ομίλου Συγγελίδη.

Η νεοσύστατη εταιρεία κινητικότητας Free2move είναι το όραμα του ομίλου Stellantis για μια βιώσιμη κινητικότητα στο μέλλον, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτου στο παγκόσμιο κοινό. Δραστηριοποιείται σε υπηρεσίες όπως το car sharing, οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων και πολλά άλλα, αποτελώντας έναν ηγετικό παίκτη στην κατηγορία των υπηρεσιών κινητικότητας σε όλο τον κόσμο.

Τώρα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του carandmotor.gr, η Free2move έρχεται και στην ελληνική επικράτεια, με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει να φέρουν τη σφραγίδα του ομίλου Συγγελίδη, του μεγαλύτερου αυτοκινητικού ομίλου στην Ελλάδα που αντιπροσωπεύει στην χώρα μας τις Peugeot, Citroen, DS, Opel και Mazda.

Η Free2move όπως προείπαμε κατέχει ηγετική θέση στην παροχή υπηρεσιών κινητικότητας σε όλο τον κόσμο, εξυπηρετώντας 2 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, ενώ διαθέτει 500.000 θέσεις στάθμευσης και 250.000 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Παράλληλα μόλις πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι η Stellantis μέσω της Free2move εξαγόρασε την επίσης ισχυρή εταιρεία κινητικότητας ShareNow, με αποτέλεσμα οι πελάτες της Free2move να ανέλθουν σε όλο τον κόσμο στα 5,4 εκατομμύρια, με την εταιρεία να επεκτείνει μετά από αυτή την εξαγορά τις δραστηριότητες της (car sharing, ενοικιάσεις και συνδρομητικές υπηρεσίες) σε 14 επιπλέον μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, ενώ ο στόλος των οχημάτων της θα αυξηθεί επιπλέον κατά 10.000 αυτοκίνητα.

“Ένα λαμπρό μέλλον βρίσκεται μπροστά για τη Stellantis, μια εταιρεία που γεννήθηκε για να αδράξει τη νέα εποχή της κινητικότητας, προσφέροντας καινοτομίες, ευέλικτες και αποτελεσματικές λύσεις που θα αλλάξουν τον τρόπο που κινείται ο άνθρωπος“, έχει δηλώσει σχετικά ο Carlos Tavares, πρόεδρος της Stellantis.

Την επόμενη δεκαετία, τα δημογραφικά στοιχεία του κόσμου θα αλλάξουν δραματικά. Μέχρι το 2030, ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να είναι περίπου 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι και ο αστικός πληθυσμός αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 60% αυτού, Η αστική χρήση του αυτοκινήτου αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη, με την Free2move να προσφέρει ευέλικτες λύσεις κινητικότητας με τον μήνα, την ώρα, ακόμη και με το λεπτό προσαρμοζόμενη ακριβώς στις ανάγκες των πελατών της.

Η Free2move είναι αφιερωμένη στην βιώσιμη και προσβάσιμη κινητικότητα. Η νέα υπογραφή της υπηρεσίας, «Move with your Time», αγκαλιάζει τη δέσμευση της εταιρείας στη συνεχή ανάπτυξη που ενυπάρχει στην κάλυψη των σύγχρονων μεταφορικών αναγκών.

Τα Free2move Mobility Hubs αλλάζουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στα οχήματα αλλά και την χρήση αυτών. Μέσω της ενιαίας εύχρηστης εφαρμογής, οι πελάτες της Free2move μπορούν για παράδειγμα να κάνουν κράτηση οχημάτων ανά λεπτό, ημέρα ή μήνα, πληρώνοντας μόνο τον χρόνο που χρειάζονται, κάνοντας την αυτοκίνηση τους ευέλικτη, εύκολη και αποτελεσματική.

Παράλληλα η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε πληθώρα υπηρεσιών που διευκολύνουν τη χρήση των οχημάτων τους μέσω της αναπτυγμένης ψηφιακής πλατφόρμας και σε συνδυασμό με τα συστήματα τηλεματικής.

Εκτός από υπηρεσίες B2C η Free2move συνεργάζεται με τρίτους για να αξιοποιήσει τα δεδομένα DD1 από τον παγκόσμιο στόλο οχημάτων της Stellantis, για την ανάπτυξη έξυπνων λύσεων B2B, όπως είναι η ενσωματωμένη τηλεματική στόλου, λύσεις BIM και χρηστικά ψηφιακά εργαλεία για τους χρήστες.

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του Tavares, έως το 2030, το 20% της συνολικής κερδοφορίας του κλάδου θα προέρχεται από υπηρεσίες mobility, πράγμα που σημαίνει ότι ο ετήσιος τζίρος του ομίλου στον συγκεκριμένο τομέα θα ξεπερνά τα τρία (3) δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ : CAR & MOTOR

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Noval Property: Δεύτερη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού

Η ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ (εφεξής «η Εταιρεία») ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τους όρους του από 06.12.2021 Πράσινου Κοινού Ομολογιακού...

Από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το φωτοβολταϊκό της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

H ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μειοδότησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον διαγωνισμό της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για τη μελέτη, προμήθεια (πλην των φωτοβολταϊκών πλαισίων), μεταφορά, εγκατάσταση και θέση...

Χρ. Σταϊκούρας: Την επιχειρηματικότητα αυτή η κυβέρνηση μπορεί να την κοιτάει στα μάτια

Συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, της επιχειρηματικότητας της Κρήτης και οικονομικών φορέων του νησιού, είχε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,...

Χρ. Σταϊκούρας: Πάνω από 940.000 οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Περισσότεροι από 940.000 πολίτες έχουν υποβάλει, μέχρι στιγμής, αίτηση στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr/mythermansi), σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Παράλληλα όπως σημειώνει...

Ένας χρόνος HealthCare Accelerator από την Bayer Ελλάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Bayer Ελλάς για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπου παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του πρώτου χρόνου της μεγάλης πρωτοβουλίας της...