Τουρισμός: Πρώτη επιλογή η Ελλάδα για τους Αυστριακούς

Τις εξαιρετικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και το αυξημένο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών και τουριστών από το εξωτερικό να επισκεφθούν τη χώρα μας, υπογραμμίζει ο Τύπος της Αυστρίας.

Σε εκτενές της ρεπορτάζ, η εφημερίδα Wiener Zeitung τονίζει χαρακτηριστικά, ότι «ο ελληνικός τουρισμός ανθεί, όπως επιβεβαιώνεται, τόσο από τα στοιχεία που παραθέτουν ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Αυστρίας Gottfried Math.

Σύμφωνα με την WZ, «οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ελληνική τουριστική βιομηχανία θα σημειώσει φέτος ιστορικό ρεκόρ, καθώς στόχος είναι να σπάσει το όριο των 20 δισ. ευρώ σε άμεσα έσοδα, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

«Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, αναφέρεται στα αισιόδοξα στοιχεία των μέχρι τώρα αφίξεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας. ‘Το ισοζύγιο είναι εξαιρετικό: το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, 4,52 εκατομμύρια επιβάτες από το εξωτερικό προσγειώθηκαν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει αύξηση 3,4 % σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το τελευταίο έτος πριν από τον κοροναϊό’». Αναφέρει το άρθρο.

«Ελπιδοφόρα η έναρξη της νέας σεζόν»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος δηλώνει ότι «ελπιδοφόρα ήταν και η έναρξη της νέας σεζόν. Το Πάσχα το 30% όλων των ξενοδοχείων ήταν ανοιχτά, δηλαδή περίπου 3.000 καταλύματα. Οι πληρότητες ήταν 90% με 100%. Στη βόρεια Ελλάδα είχαμε ταξιδιώτες από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, κυρίως Βούλγαρους και Ρουμάνους. Τα ξενοδοχεία της Αθήνας ήταν κατά 60 με 70% κατειλημμένα από ξένους, πολλοί τουρίστες ήρθαν από τη Δυτική Ευρώπη και το εξωτερικό».

Παραθεριστές από όλο τον κόσμο

Αναφερόμενη στο «Εθνικό Σχέδιο για τον Ελληνικό Τουρισμό 2030», η WZ επισημαίνει ότι στόχος είναι «να γίνει όλη η Ελλάδα προορισμός παραθεριστών από όλο τον κόσμο, όπως για παράδειγμα η βόρεια Ελλάδα, που μέχρι στιγμής έχει παραμεληθεί τουριστικά. Για το σκοπό αυτό, πρόκειται να προωθηθούν συνολικά 36 στόχοι στις 13 Περιφέρειες της χώρας, με επίκεντρο τη βελτίωση και επέκταση των υποδομών, την ψηφιοποίηση, την αναβάθμιση της τουριστικής προσφοράς, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα προορισμός όλο το χρόνο για παραθεριστές από το εξωτερικό και όχι μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο».

Ειδικά για την τουριστική κίνηση από την Αυστρία, το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Αυστριακούς».

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TUI Αυστρίας Gottfried Math, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των δημοφιλών προορισμών των πελατών της, ακολουθούμενη από την Ισπανία και την Τουρκία. Οι προορισμοί γύρω από τη Μεσόγειο σημειώνουν ρεκόρ: η Αττάλεια, η Κρήτη, η Ρόδος και η Μαγιόρκα βρίσκονται στην πρώτη θέση – και οι τέσσερις προορισμοί είναι ήδη πάνω από το επίπεδο πριν από την πανδημία. Στην Ελλάδα, έχουν ήδη γίνει κρατήσεις σε ορισμένα σημεία από τον Μάρτιο, ενώ οι περισσότερες καταγράφονται σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Κέρκυρα.

πηγη

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ελαιόλαδο: Βάζουν… μικροτσίπ και σεκιούριτι σε χωράφια

Αυτές οι προτάσεις δεν βρίσκουν πάντως σύμφωνους αρκετούς ελαιοπαράγωγους. «Δεν είναι δυνατόν. Τώρα το ότι είναι ακριβό το λάδι, δε σημαίνει ότι κάποιοι θα...

Οι πλημμύρες επηρέασαν την παραγωγή φέτας – Πιθανές οι ελλείψεις

Η φέτα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, δεν έμεινε ανεπηρέαστη από την πρόσφατη φονική κακοκαιρία Daniel που...

Τέλος τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των δήμων

Μια σημαντική, δομική αλλαγή στο σύστημα οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια. Με το νομοσχέδιο καταργούνται τα...

Μερομήνια: Ο συμβολισμός

Η δεύτερη σημαντικότερη αθλητική εγκατάσταση στην Ελλάδα, μετά το ΟΑΚΑ, είναι το Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι αγώνες επιτρέπονται χωρίς...

Εχίνος: Ένα φιλόξενο χωριό στα βουνά της Ροδόπης

Ο προορισμός της συγκεκριμένης μέρας το χωριό Σαχίν ή αλλιώς Εχίνος, που αποτελεί το μεγαλύτερο από αυτά τα χωριά καθώς και το κεντρικότερο γεωγραφικά χωριό της Ορεινής Ξάνθης. Απέχει...