Τράπεζα Πειραιώς: Έρχεται νέο πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ

Τις εξειδικευμένες τραπεζικές λύσεις χρηματοδότησης των κτηνοτρόφων τόσο για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών όσο και για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων, παρουσίασε η Μαρκέλλα Μαλαματένιου, στέλεχος Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, στην ειδική εκδήλωση ”Επενδύσεις στην κτηνοτροφία και σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία”, που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της 12ης Zootechnia,

Όπως έγινε γνωστό, σύντομα θα είναι διαθέσιμο από την Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα το νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ του Ταμείου Μικρών Δανείων. Το πρόγραμμα προβλέπει πλήρη επιδότηση τόκων για τα δύο πρώτα χρόνια του δανείου και χαμηλά επιτόκια για τα επόμενα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση σε συζήτηση που οργάνωσε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρεία Milkplan, τον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας εξετάσθηκαν εκτενώς οι επενδυτικές ανάγκες της ελληνικής κτηνοτροφίας, για την αύξηση της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητάς της.

Ο διευθυντής του Κέντρου Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς Αλέξης Πολυτάκης, ο οποίος και συντόνισε τη συζήτηση, εστίασε μεταξύ άλλων στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στη χώρα μας.

Στην επικείμενη νέα πρόσκληση για τα Σχέδια Βελτίωσης στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να εγκριθούν επενδύσεις της τάξης των 400 εκατ. ευρώ, αναφέρθηκε ο προϊστάμενος της Μονάδας Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευθύμιος Τσιατούρας, παρουσιάζοντας τα ειδικά χαρακτηριστικά της.

Τη στροφή των κτηνοτρόφων σε καινοτόμα συστήματα και σύγχρονες τεχνολογίες ανέδειξε ο Νικόλαος Ημερίδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Milkplan και του Lely Center Thessaloniki -εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται επί σειρά ετών η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του προγράμματος ”Εξοπλίζω- Εκσυγχρονίζω”- καλώντας το κράτος, τις τράπεζες και τις εταιρείες να στηρίξουν τους κτηνοτρόφους στα επενδυτικά τους σχέδια, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και βιώσιμοι σε ένα διεθνές περιβάλλον.

Στην ανάπτυξη των συνεργατικών σχημάτων, τα οποία αποτελούν επιτυχημένη μορφή οικονομικής σύμπραξης διεθνώς, αναφέρθηκε ο Σπύρος Μπέτας από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς.

Το μέγα ζήτημα της έλλειψης εργατικών χεριών έθιξε ο πρόεδρος του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, Παύλος Σατολιάς εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη υιοθέτησης νέων τεχνολογιών, για τη βιωσιμότητα του κτηνοτροφικού κλάδου.

Για τη δύναμη των Συνεταιρισμών μίλησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, Γεώργιος Βαϊόπουλος, και προανήγγειλε τη δημιουργία μονάδας παραγωγής ζωοτρόφων για τα 600 μέλη του, μία επένδυση την οποία προτίθεται να εντάξει προς χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο γενικός διευθυντής Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, Αλκιβιάδης Αλεξάνδρου τονίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση των προκλήσεων της ελληνικής κτηνοτροφίας με την Τράπεζα Πειραιώς ένα εκ των βασικών στυλοβατών.

ΠΗΓΗ : ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Χρήστος Σταϊκούρας: Δέκα πρωτοβουλίες που καθιστούν την Ελλάδα «παίκτη» θετικής μνημόνευσης

Τις δέκα δέσμες πολιτικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατά τους πρώτους τρεις μήνες της διακυβέρνησης παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών...

Οι 5G ευκαιρίες και προκλήσεις για την Ελλάδα στο 5G Conference Southeastern Europe 2023

Με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες, παρουσιάσεις case studies από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και συζητήσεις για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνουν τα δίκτυα...

«Φωτογραφικές Συναντήσεις» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Έτοιμα τα νέα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ σε Καναπίτσα, Κάνηθο και Ν. Αρτάκη

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Oικονομική προσφορά για αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη»

Μία οικονομική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη», η οποία υποβλήθηκε από την εταιρεία INMO PARCK INVEST ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ...