UEFA: Σχεδιάζει αλλαγές στο FFP, θέλει να ελέγχει τις ομάδες κατά τη διάρκεια του μεταγραφικού παζαριού

Δημοσίευμα της “Daily Telegraph” αναφέρει ότι η UEFA προτίθεται να κάνει αλλαγές στο Financial Fair Play, προσπαθώντας να ελέγξει τα οικονομικά δεδομένα των ομάδων σε πραγματικό χρόνο.

Μέχρι τώρα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ζητούσε από τους συλλόγους που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις να μην υπερβαίνουν τα έξοδα τα έσοδα κατά 30 εκατομμύρια ευρώ, σε διάστημα τριών ετών.

Το συγκεκριμένο σύστημα εφαρμόστηκε όλες τις χρονιές από το 2010, εκτός από την περσινή, λόγω της οικονομικής ζημιάς που προκάλεσε ο κορονοϊός στους συλλόγους.

Ωστόσο οι αντιδράσεις που υπήρξαν από το ποδοσφαιρικό κοινό για τη μεταχείριση που είχαν κάποιες ομάδες που παραβίασαν το FFP (κατά κύριο λόγο οι Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι), αναγκάζουν την UEFA να λάβει πιο δραστικά μέτρα για να περιορίσει τις μεγάλες σπατάλες.

Εκτός από τον φόρο πολυτελείας που είναι “στα σκαριά”, αναμένεται να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τα έξοδα που έχει κάθε ομάδα (μεταγραφές, συμβόλαια, προμήθειες). Το όριο θα θεσπιστεί με βάση δύο κριτήρια. Τα έσοδα των ομάδων αλλά και ένα ανώτατο όριο το οποίο θα θεσπιστεί συγκεκριμένα για κάθε ομάδα ξεχωριστά.

Αυτός ο έλεγχος πραγματοποιούνταν στο τέλος κάθε μεταγραφικής περιόδου, ωστόσο είχαν γίνει ήδη οι παραβάσεις από τις ομάδες και η UEFA τους επέβαλε τιμωρίες (από πρόστιμο μέχρι απαγόρευση συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για κάποια χρόνια). Πλέον με το νέο σύστημα, αν δεν είναι “νόμιμοι” δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν στη μεταγραφή.

Ο έλεγχος αυτός ίσως γίνεται και όταν οι ομάδες δηλώνουν τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι συζητήσεις για το νέο Financial Fair Play θα διεξαχθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπου θέμα της ατζέντας αποτελεί και το δάνειο ύψους 6 δισεκατομμυρίων που θα λάβει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου για να ενισχύσει τους συλλόγους.

Πηγή: sport24.gr

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας στη Χαλκίδα

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων και του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ., διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Κλειστού Χώρου 2×18μ. Ανδρών Γυναικών Ολυμπιακού...

Δώρο Χριστουγέννων: Πόσα χρήματα δικαιούνται οι εργαζόμενοι – Πότε πληρώνεται

Δώρο Χριστουγέννων θα πάρουν μέσα στον μήνα όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης...

Ξεκινάει, αύριο, η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα»

Αύριο, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, ξεκινάει η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα» ενώ ως ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων ορίζεται η 31η...

Το μυστικό του Ηνίοχου των Δελφών μέσα από την ακτινογραφία του

Πώς ήταν η αληθινή εικόνα του Ηνίοχου στο Ιερό του Απόλλωνα στους Δελφούς; Το χαλκινο άγαλμα αποκαλύπτεται με την συμβολή νέων τεχνολογιών. Τα μυστικά ενός από...

“Νύχτα θα έρθουμε κι εμείς”-ΥΠΕΘΑ-ΕΑΒ προετοιμάζουν τα νέα ελληνικά επιθετικά drone

Πράγματα και θαύματα αποκαλύπτει επίσημη έκθεση της ΕΑΒ για τα πεπραγμένα της εταιρείας, ειδικά στο κομμάτι το προγραμμάτων που είναι σε ισχύ, και αφορούν ελληνικής...