Κέφι, χορός και πλήθος κόσμου ήταν τα συστατικά της επιτυχίας στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Αγράφων.

Ο Βλάχικος γάμος, ένα από τα κατ’ εξοχήν γνωστά λαογραφικά δρώμενα, μετρά πολλά χρόνια αναβίωσης στην Τοπική Κοινότητα Τριποτάμου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, έχοντας σύμμαχο τον καλό καιρό, η αναπαράσταση του παραδοσιακού γάμου της ελληνικής υπαίθρου, με τη γαμήλια πομπή και τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους και δημιούργησαν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για ντόπιους και επισκέπτες.

Την Καθαρά Δευτέρα τα παραδοσιακά Κούλουμα γιορτάστηκαν στην Τοπική Κοινότητα Βούλπης. Σε μια μεγάλη γιορτή που στήθηκε στην πλατεία του χωριού, οργανώθηκε ένα παραδοσιακό γλέντι με χορό, άφθονα σαρακοστιανά εδέσματα και τη συμμετοχή του χορευτικού της ενορίας Αγίου Νεκταρίου Κρέντης.
Ο καλός καιρός ενίσχυσε την καλή διάθεση και βοήθησε, ώστε το κέφι και οι χοροί να κρατήσουν ως αργά το απόγευμα με επισκέπτες και ντόπιους να ξεφαντώνουν με την ψυχή τους απολαμβάνοντας τις ομορφιές του τόπου.
Πηγή: stereanews.gr