Βράβευση του Ευεργέτη κ. Θανάση Μαρτίνου

Στη γενικότερη εμβληματική ποικιλότροπη κοινωνική προσφορά του Διοικητή του Αγίου Όρους, Εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος, κατά τη διάρκεια μιας σεμνής και συνάμα συγκινητικής εκδήλωσης, κατά την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολεμικού Μουσείου βράβευσε τον Ευεργέτη του Μουσείου κ. Θανάση Μαρτίνο.

Ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος, απονέμοντας στον κ. Μαρτίνο τα μουσειακά αντίγραφα του ‘’Αριστείου του Αγώνος’’, (το οποίο απονεμήθηκε από το Βασιλέα Όθωνα στους Αγωνιστές του 1821 και το οποίο αποτελεί το έμβλημα του Πολεμικού Μουσείου) εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την αξιόλογη και αξιέπαινη προσφορά του κ. Μαρτίνου για την έκδοση του συλλεκτικού Λευκώματος ‘’Τα άρματα του 1821’’, καθώς και για άλλες επικείμενες δράσεις του Πολεμικού Μουσείου.

Σημειώνεται πως το Λεύκωμα, το οποίο προλογίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιωτόπουλος, έχει τύχει ιδιαίτερα ευμενών σχολίων.

Ο κ. Λιάσκος υπογράμμισε πως ο κ. Μαρτίνος έχει αναδειχθεί -κατά γενική ομολογία- σε αυθεντικό Ευπατρίδη, ο οποίος συνεχίζει επαξίως και διαχρονικά τη μεγάλη παράδοση των Εθνικών Ευεργετών μας.

Η έγνοια του κ. Μαρτίνου για την Πατρίδα – πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου – παραμένει ζωντανή διαρκώς και ταυτόχρονα σηματοδοτεί την παράδοση, η οποία συνδέεται άρρηκτα με την όλη πορεία και την ενεργό στήριξη του νεώτερου Ελληνικού Κράτους.

Και ο κ. Λιάσκος κατέληξε, με την επισήμανση πως ο Ευεργέτης του Πολεμικού Μουσείου κ. Μαρτίνος – συνειδητά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – έχει αφήσει, με το χαρακτηριστικό πείσμα του, την ανεκτίμητη εργασιομανία του και την πολύτιμη γενναιόδωρη προσφορά του, ένα σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα και ένα ιδιαίτερο άρωμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση του κ. Μαρτίνου στους Εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και ειδικότερα στα Διοράματα του ‘’Έπους του 40’’, της ‘’Εξόδου του Μεσολογγίου’’ και της ‘’Συμμετοχής του Εκστρατευτικού Ελληνικού Σώματος στον Πόλεμο της Κορέας’’, με τον κ. Μαρτίνο να εκφράζει τον ενθουσιασμό του για τη γενικότερη παραστατική απεικόνιση των τριών αυτών σημαντικών γεγονότων.

Τον κ. Θανάση Μαρτίνο ξενάγησαν ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος, ο Α΄και Β΄Αντιπρόεδρος αντιστράτηγος Νικόλαος Χιονής και υποπτέραρχος Ιωάννης Θεοδοσουλάκης, αντίστοιχα, καθώς και ο Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Μπίμπιζας – Πίνης, Α΄Σύμβουλος Δ.Σ. και ο Υποναύαρχος Αλέξανδρος Αμβριωνίδης, Β΄Σύμβουλος Δ.Σ..

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Στο τραπέζι «κούρεμα» του τέλους επιτηδεύματος για 650.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τους συνταξιούχους στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για το...

“Σανίδα σωτηρίας” του ελληνικού δημοσίου στον ΟΣΕ

“Σανίδα σωτηρίας” του ελληνικού δημοσίου προς τον ΟΣΕ. Λόγω της αδυναμίας του Οργανισμού να εισπράξει τη μηνιαία κρατική χρηματοδότηση, καθόσον δεν είναι φορολογικά ενήμερος,...

Αρχίζει το πρωτάθλημα τένις στον Όμιλο Αντισφαίρισης Χαλκίδας

Το Πρωτάθλημα Ε3′ Θ’ Ένωσης ΕΦΟΑ στις κατηγορίες 12-14 και 16 ετών, θα πραγματοποιηθεί από 1η έως 4η Ιουλίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης...

Στη Χαλκίδα οι Προκριματικοί Αγώνες Πρωταθλήματος και Πρωταθλήματος ΤΑΕΚΒΟΝΤO

Η Ελληνική Ομοσπονδία ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ επέλεξε για άλλη μια φορά τη Χαλκίδα, για τη διεξαγωγή των αγώνων του Προκριματικού Πρωταθλήματος και Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΤΑΕ ΚΒΟ...

Έρχονται ηλεκτρονική ταυτότητα και ψηφιακά διπλώματα οδήγησης

Μια νέα πραγματικότητα θα ισχύει από τα τέλη Ιουλίου για τις αστυνομικές ταυτότητες και τα διπλώματα οδήγησης των πολιτών. Ύστερα από μήνες σχεδιασμών, το υπουργείο...