Βράβευση του Ευεργέτη κ. Θανάση Μαρτίνου

Στη γενικότερη εμβληματική ποικιλότροπη κοινωνική προσφορά του Διοικητή του Αγίου Όρους, Εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος, κατά τη διάρκεια μιας σεμνής και συνάμα συγκινητικής εκδήλωσης, κατά την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολεμικού Μουσείου βράβευσε τον Ευεργέτη του Μουσείου κ. Θανάση Μαρτίνο.

Ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος, απονέμοντας στον κ. Μαρτίνο τα μουσειακά αντίγραφα του ‘’Αριστείου του Αγώνος’’, (το οποίο απονεμήθηκε από το Βασιλέα Όθωνα στους Αγωνιστές του 1821 και το οποίο αποτελεί το έμβλημα του Πολεμικού Μουσείου) εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την αξιόλογη και αξιέπαινη προσφορά του κ. Μαρτίνου για την έκδοση του συλλεκτικού Λευκώματος ‘’Τα άρματα του 1821’’, καθώς και για άλλες επικείμενες δράσεις του Πολεμικού Μουσείου.

Σημειώνεται πως το Λεύκωμα, το οποίο προλογίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιωτόπουλος, έχει τύχει ιδιαίτερα ευμενών σχολίων.

Ο κ. Λιάσκος υπογράμμισε πως ο κ. Μαρτίνος έχει αναδειχθεί -κατά γενική ομολογία- σε αυθεντικό Ευπατρίδη, ο οποίος συνεχίζει επαξίως και διαχρονικά τη μεγάλη παράδοση των Εθνικών Ευεργετών μας.

Η έγνοια του κ. Μαρτίνου για την Πατρίδα – πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου – παραμένει ζωντανή διαρκώς και ταυτόχρονα σηματοδοτεί την παράδοση, η οποία συνδέεται άρρηκτα με την όλη πορεία και την ενεργό στήριξη του νεώτερου Ελληνικού Κράτους.

Και ο κ. Λιάσκος κατέληξε, με την επισήμανση πως ο Ευεργέτης του Πολεμικού Μουσείου κ. Μαρτίνος – συνειδητά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – έχει αφήσει, με το χαρακτηριστικό πείσμα του, την ανεκτίμητη εργασιομανία του και την πολύτιμη γενναιόδωρη προσφορά του, ένα σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα και ένα ιδιαίτερο άρωμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση του κ. Μαρτίνου στους Εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και ειδικότερα στα Διοράματα του ‘’Έπους του 40’’, της ‘’Εξόδου του Μεσολογγίου’’ και της ‘’Συμμετοχής του Εκστρατευτικού Ελληνικού Σώματος στον Πόλεμο της Κορέας’’, με τον κ. Μαρτίνο να εκφράζει τον ενθουσιασμό του για τη γενικότερη παραστατική απεικόνιση των τριών αυτών σημαντικών γεγονότων.

Τον κ. Θανάση Μαρτίνο ξενάγησαν ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος, ο Α΄και Β΄Αντιπρόεδρος αντιστράτηγος Νικόλαος Χιονής και υποπτέραρχος Ιωάννης Θεοδοσουλάκης, αντίστοιχα, καθώς και ο Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Μπίμπιζας – Πίνης, Α΄Σύμβουλος Δ.Σ. και ο Υποναύαρχος Αλέξανδρος Αμβριωνίδης, Β΄Σύμβουλος Δ.Σ..

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Το 5G Conference μεγαλώνει και μετασχηματίζεται σε Advanced Telecoms & IoT Summit

Το Advanced Telecoms & IoT Summit 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου 2024 στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα. Το Advanced Telecoms & IoT Summit...

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. 574: Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας, Ιουστίνος Β’, αποσύρεται λόγω επαναλαμβανόμενων κρίσεων παράνοιας και παραιτείται από το θρόνο υπέρ...

Ο Χαλκιδαίος δημιουργός κόμικς Πέτρος Χριστούλιας τιμώμενος καλλιτέχνης της 21ης Comic N’ Play

Ήρωες σχεδιασμένοι σε χαρτί, κάνουν διάλογο μεταξύ τους, μέσα στις πολύχρωμες σελίδες κόμικς. Παραδίπλα, πρωτότυπα επιτραπέζια παιχνίδια ελκύουν παίκτες που θα αναπτύξουν τη στρατηγική...

Η συγγραφέας Μαρία Ευθυμίου για μια σπάνια ομιλία στο Αλιβέρι

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Χαλκίδα: Ο Μανώλης Μητσιάς την Παρασκευή (8/12) στην οδό Ονείρων

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr