Ξανά στη γαστρονομική ελίτ της Ελλάδας το Liostasi Hotel της Ίου με τον τρίτο Χρυσό Σκούφο

Με την κορυφαία γαστρονομική διάκριση του Χρυσού Σκούφου τιμήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Liostasi Hotel, το καλύτερο boutique hotel πέντε αστέρων της Ίου, κατά τη διάρκεια της λαμπρής τελετής βράβευσης που διοργάνωσε το περιοδικό Αθηνόραμα στις 13 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Έτσι, αναγνωρίστηκε για άλλη μία φορά η συστηματική δουλειά που γίνεται στο Grandma’s Restaurant, το εστιατόριο του ξενοδοχείου που αποτελεί εδώ και μία δεκαετία συνεπή πρεσβευτή της νέας ελληνικής κουζίνας.

Αυτή η βράβευση επιβεβαιώνει τη θέση του Grandma’s Restaurant ως του καλύτερου εστιατορίου της Ίου και το εδραιώνει ως ένα από τα κορυφαία εστιατόρια δημιουργικής ελληνικής κουζίνας της χώρας.

«Ο τρίτος συνεχόμενος Χρυσός Σκούφος αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση για όλη την ομάδα του Liostasi,» ανέφερε ο κ. Αρτέμης Δεναξάς, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου. «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Αλέξανδρο Λέπεση, ο οποίος από τη θέση του Executive Chef μάς στήριξε τα προηγούμενα χρόνια και πετύχαμε σειρά διακρίσεων για το εστιατόριό μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το ότι οι πελάτες του Grandma’s, Έλληνες και ξένοι, στηρίζουν σταθερά τον ελληνικό χαρακτήρα της κουζίνας μας ενδυναμώνοντας παράλληλα το κίνητρό μας να στοχεύουμε συνεχώς πιο ψηλά.»

Το 2021 ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στο εστιατόριο του Liostasi Hotel με μια συνεργασία που υπόσχεται να ενισχύσει τη μέχρι τώρα πορεία του. Ο πολυβραβευμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου επιμελείται πλέον το μενού του εστιατορίου Grandma’s δίνοντάς του ένα εξόχως τοπικό χαρακτήρα με έμφαση στις εκλεκτές νησιωτικές πρώτες ύλες και στην πλούσια γαστρονομική παράδοση του Αιγαίου. Το αποτέλεσμα είναι μια νέα κυκλαδίτικη κουζίνα – η «Κουζίνα της Καρδιάς» όπως την ονομάζει ο κ. Ευαγγέλου – η οποία προσφέρει μια σύγχρονη και δημιουργική ματιά στις αγαπημένες συνταγές της Ίου και των Κυκλάδων. Το ρόλο του Executive Chef υπό την καθοδήγηση του κ. Ευαγγέλου έχει αναλάβει ο ταλαντούχος κ. Χρήστος Κανουλάς.

Το Liostasi Hotel, το πρώτο ξενοδοχείο πέντε αστέρων της Ίου, είναι μέλος της Small Luxury Hotels of the World. Πρόκειται για το κορυφαίο boutique hotel του νησιού ευρισκόμενο μεταξύ του λιμανιού και της ιστορικής Χώρας και διακρίνεται για το σύγχρονο design, τα πολυτελή δωμάτια και σουίτες, την υψηλού επιπέδου κουζίνα και τη συγκλονιστική θέα. Οι εξαιρετικές παραλίες της Ίου απέχουν μόλις μερικά λεπτά από το ξενοδοχείο.

Τα δωμάτια και οι σουίτες, μερικές εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, ξεχωρίζουν για τη ρομαντική τους ατμόσφαιρα, την αναπάντεχη διαμόρφωση των υπνοδωματίων, τα πρωτότυπα μπάνια και τον άρτιο τεχνολογικό τους εξοπλισμό. Το Spa του ξενοδοχείου συνδυάζει παραδοσιακές και σύγχρονες θεραπείες βασισμένες σε βιολογικά προϊόντα ευεξίας και αρχαίες συνταγές ομορφιάς.Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: 6 στη σκηνή

Ο Ηλίας Φουντούλης, ο Άγγελος Σπηλιόπουλος, ο Αλέξανδρος Χαριζάνης,ο Θάνος Αυγερινός, ο Βύρων Θεοδωρόπουλος, ο Μιχάλης Μαθιουδάκης, -ζηλεύοντας όλους αυτούς τους έντεχνους μουσικούς που περιοδεύουν στην Ελλάδα, μεθάνε, φλερτάρουν και ζουν...

Παναγιά της Φοινικιάς: Το μαγευτικό τοπίο που αγάπησε ο Λόρδος Βύρωνας

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Α. Τσίπρας από Χαλκίδα: Δεν το βάζουμε κάτω

Την αισιοδοξία του ότι είναι εφικτό να ανατραπεί ο συσχετισμός που προέκυψε από την κάλπη της 21ης Μαΐου, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης...

Πόλο: Πέμπτος στο Champions League ο Ολυμπιακός

Με νίκη 9-4 επί της Φερεντσβάρος, ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στο final-8 του Champions League υδατοσφαίρισης, που φιλοξενείται στο Βελιγράδι. Οι πρωταθλητές...

Φλογέρες από φύλλο κρούστας γεμιστές με λουκούμια και καρύδι

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας «Χρυσή Τομή» στην Κερατέα, Σοφία Συρίγου, μάς φτιάχνει μια συνταγή της μητέρας της, γεμιστές φλογέρες με...