Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στα γήπεδα του Λειανοκλαδίου

Ξεκίνησαν κι εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης των υποδομών των γηπέδων ποδοσφαίρου στην Δημοτική Κοινότητα  Λειανοκλαδίου.

Το εν λόγω έργο προήλθε από τη θεομηνία ΙΑΝΟΣ και  αποτελεί υποέργο της πράξης «Αποκατάσταση βλαβών των υποδομών αρμοδιότητας του Δήμου Λαμιέων μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα (κακοκαιρία ΙΑΝΟΣ) στις 18-09-2022» η οποία εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2022 (ΣΑΕ 866) με την 67450/04-07-2022 απόφαση Υπουργείου Ανάπτυξης με προϋπολογισμό 1.550.00000€.

Εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του Δήμου με την αρ. 99/2022(14-9-2022) απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την εκτέλεση του έργου συντάχθηκε η αρ. 151/2022 μελέτη προϋπολογισμού 485.000,00 € με ΦΠΑ.

Το έργο δημοπρατήθηκε με καταληκτική ημερομηνίας υποβολής προσφορών την 17-01-2023, σύμφωνα με την αρ. 703/2022 (13-12-2022) απόφαση Οικονομικής Επιτροπής.

Η  κατακύρωση του διαγωνισμού του έργου στην ανάδοχο εταιρεία  έγινε με την αρ. 107/04-04-2023 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής.

Η σύμβαση του έργου υπεγράφη στις 24-05-2023 στο ποσό των 354.366,08 € με ΦΠΑ, μετά την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών και χρονοδιαγραμμάτων για τις περιπτώσεις θεομηνιών.

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη, οι εργασίες αποκατάστασης του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου της Τ.Κ. Λειανοκλαδίου και του γηπέδου 5Χ5 παραπλεύρως του Γυμνασίου Λειανοκλαδίου μετά τις ζημιές που υπέστησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, περιλαμβάνουν :

α) εγκατάσταση φυσικού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο του κανονικού γηπέδου, συνοδευόμενη από τις απαραίτητες εργασίες διάστρωσης εδαφικού υποστρώματος, νέων δικτύων άρδευσης και περίφραξης, καθώς και όλες τις απαιτούμενες επιμέρους παρεμβάσεις.

β) εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα, στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου 5Χ5, συνοδευόμενη από τις απαραίτητες εργασίες επίστρωσης, αποστραγγιστικό δίκτυο, καθώς και όλες τις απαιτούμενες επιμέρους παρεμβάσεις.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε:

«Υποσχεθήκαμε στους δημότες μας και κάνουμε πράξη, την κατασκευή ασφαλών και λειτουργικών εγκαταστάσεων, τέτοιων που να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες όλων των πολιτών – των ερασιτεχνών αθλητών, των ατόμων με αναπηρία και κυρίως των νέων παιδιών. Αυτό κάνουμε στο Λειανοκλάδι αλλά και σε άλλες περιοχές του Δήμου.

Θέλουμε οι συμπολίτες μας να έχουν εκ νέου τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τα τραύματα από τα φυσικά φαινόμενα όμως ήταν πολλά οι ζημιές πολλαπλές οι παρεμβάσεις διαρκείς και οι διαδικασίες που ακολουθήσαν δεδομένες.

Η έναρξη των εργασιών στο Λειανοκλάδι ουσιαστικά απαντά και στη σκοπιμότητα των δηλώσεων των προηγούμενων ημερών.

Και ξεκαθαρίζουμε… Τίποτα δεν αφήνουμε στην τύχη του. Με σχέδιο και μεθοδικότητα προχωράμε… Αν δεν αντέχουν να το δουν καιρός είναι να βγάλουν τους «παραμορφωτικούς φακούς» για να δουν την πραγματικότητα». 

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ακτινίδιο: Το φρούτο που εξαφανίζει την αϋπνία

Ο καλός ύπνος είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας για τη γενική καλή υγεία, καθώς μειώνει τον κίνδυνο διάφορων χρόνιων παθήσεων, διατηρεί υγιή τον εγκέφαλο...

Πέντε «χρήσιμες» ταξιδιωτικές συμβουλές που πρέπει να αποφύγετε

Αλήθεια, πόσες φορές δεν έχετε ακούσει και διαβάσει ταξιδιωτικές συμβουλές του τύπου «μην κάνεις αυτό» ή «κάνε οπωσδήποτε εκείνο» πριν από ένα ταξίδι σας; Οι συμβουλές είναι...

Ψάλτης (Alpha Bank): Αν όχι τώρα η αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, πότε;

Την ανάγκη να διαμορφωθεί μία νέα επιχειρηματική κουλτούρα που θα δίνει ώθηση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια, ώστε η Ελλάδα να επιτύχει αλλαγή του παραγωγικού της μοντέλου...

Σαν σήμερα: Ο Τσίπρας φιγουράρει στο περιοδικό TIME με τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Ποιοι και πότε «χάνουν» το ΑΦΜ τους

Την επέκταση της αναστολής του ΑΦΜ αλλά και την παροχή εγγύησης 1.000.000 ευρώ σε περίπτωση ανάκτησης του και σε όσους διαπράττουν λαθρεμπορία ή νοθεία προϊόντων που...