Ξεκινούν εργασίες ανακατασκευής του Κλειστού Γηπέδου Ιτέας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και προχωρά πλέον στην υλοποίηση του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΙΤΕΑΣ», προϋπολογισμού 1.435.205 ευρώ.

Για την υλοποίηση του έργου έχει προηγηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Δελφών, που είναι ο κύριος του έργου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία ανέλαβε τη χρηματοδότηση και τη δημοπράτηση.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών εξάλειψης προβλημάτων του φέροντος οργανισμού του υπάρχοντος κτιρίου, ώστε να εξασφαλιστεί η διαρκής χρήση του από τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής.

Προβλέπεται μεταξύ άλλων η αποξήλωση του υφιστάμενου φέροντος οργανισμού και της επικάλυψης, η κατασκευή νέων θεμελίων, η εγκατάσταση νέων πάνελ με επαρκή θερμομονωτική λειτουργία στο νέο μεταλλικό σκελετό, η κατασκευή νέων κερκίδων στην νότια πλευρά του γηπέδου, αλλά και η ανακατασκευή του χώρου των αποδυτηρίων λόγω των απαιτήσεων που ετέθησαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου και δήλωσε: «Μεριμνούμε για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη η Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα, όμως, αφουγκραζόμαστε τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και παρεμβαίνουμε για να ανταποκριθούμε, όπως στην περίπτωση του Κλειστού Ιτέας.

 Συνεργαστήκαμε με τον Δήμο Δελφών και αναλάβαμε ασμένως τη χρηματοδότηση του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 1.435.205 ευρώ. Ολοκληρώσαμε ήδη τη δημοπράτηση και είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σήμερα ότι ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής.

»Νέα θεμελίωση, κερκίδες και άλλες παρεμβάσεις, θα διαμορφώσουν ένα κλειστό γήπεδο, το οποίο θα καλύπτει τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ένα κλειστό γήπεδο αντάξιο των επιτυχιών που έχουν οι αθλητικοί σύλλογοι της Ιτέας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος τόνισε: «Ήταν χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και είναι μεγάλη η χαρά μας που ανακοινώνουμε σήμερα την υπογραφή της σύμβασης για την ανακατασκευή του Κλειστού Γηπέδου της Ιτέας.

Η “μπασκετομάνα Ιτέα”, όπως την αποκαλεί ο Δήμαρχος Παναγιώτης Ταγκαλής, θα αποκτήσει σύντομα ένα κλειστό γήπεδο ασφαλές για να παίζουν τα παιδιά μας και σύγχρονο για να διακρίνονται οι αθλητές μας!»

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ακτινίδιο: Το φρούτο που εξαφανίζει την αϋπνία

Ο καλός ύπνος είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας για τη γενική καλή υγεία, καθώς μειώνει τον κίνδυνο διάφορων χρόνιων παθήσεων, διατηρεί υγιή τον εγκέφαλο...

Πέντε «χρήσιμες» ταξιδιωτικές συμβουλές που πρέπει να αποφύγετε

Αλήθεια, πόσες φορές δεν έχετε ακούσει και διαβάσει ταξιδιωτικές συμβουλές του τύπου «μην κάνεις αυτό» ή «κάνε οπωσδήποτε εκείνο» πριν από ένα ταξίδι σας; Οι συμβουλές είναι...

Ψάλτης (Alpha Bank): Αν όχι τώρα η αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, πότε;

Την ανάγκη να διαμορφωθεί μία νέα επιχειρηματική κουλτούρα που θα δίνει ώθηση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια, ώστε η Ελλάδα να επιτύχει αλλαγή του παραγωγικού της μοντέλου...

Σαν σήμερα: Ο Τσίπρας φιγουράρει στο περιοδικό TIME με τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Ποιοι και πότε «χάνουν» το ΑΦΜ τους

Την επέκταση της αναστολής του ΑΦΜ αλλά και την παροχή εγγύησης 1.000.000 ευρώ σε περίπτωση ανάκτησης του και σε όσους διαπράττουν λαθρεμπορία ή νοθεία προϊόντων που...