Ξεκινούν εργασίες αναβάθμισης του Επιμελητηρίου Φωκίδας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, το κτίριο του Επιμελητηρίου Φωκίδας στην Άμφισσα, όπου ξεκινούν την επόμενη περίοδο εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του.

Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φωκίδας Βασίλη Αυγερινό και επέβλεψαν το εμβληματικό, πετρόκτιστο κτίριο με την ξύλινη στέγη.

Για την ενεργειακή -και όχι μόνο- αναβάθμισή του, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε την αναγκαία χρηματοδότηση, δημοπράτησε έργο προϋπολογισμού 91.248,67 € και προχώρησε ήδη στη συμβασιοποίησή του.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανακατασκευή της στέγης, δίχως να προκληθεί βλάβη στην ξύλινη οροφή, η αντικατάσταση κουφωμάτων, η αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης λέβητα με αντλία θερμότητας και η αποκατάσταση της λιθοδομής με αρμολόγημα.

Η κεντρική είσοδος του κτιρίου, δεδομένης της περίτεχνης μορφής της, προβλέπεται να διατηρηθεί. Θα αφαιρεθεί, όμως, προκειμένου να υποστεί επεξεργασία διά τριβείου, να συντηρηθεί με κατάλληλα μέσα και έπειτα θα επανατοποθετηθεί.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Είχαμε σήμερα τη χαρά να συναντηθούμε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φωκίδας Βασίλη Αυγερινό και να ανακοινώσουμε την έναρξη ενός αναγκαίου έργου για τη συντήρηση και αναβάθμιση της στέγης όλων των επαγγελματιών της Φωκίδας.

»Παρεμβαίνουμε σε ένα εμβληματικό, πετρόκτιστο κτίριο της Άμφισσας, για να υλοποιηθούν όλες εκείνες οι αναγκαίες εργασίες. Αρχικά για την ενεργειακή αναβάθμισή του και ακολούθως στο έργο συνολικής κτιριακής αναβάθμισης που έχουμε βάλει μπροστά. Βασική προϋπόθεση της παρέμβασής μας είναι να μην αλλοιωθεί στο παραμικρό, αλλά να αναδειχθεί σε μέγιστο βαθμό η ομορφιά του κτίσματος».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας Βασίλης Αυγερινός δήλωσε: «Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την συνεργασία που έχουμε και που αποδίδει καρπούς. Απόδειξη είναι και η υλοποίηση αυτού του έργου στο κτίριο του Επιμελητηρίου στην Άμφισσα.

»Η εποικοδομητική συνεργασία μας θα συνεχιστεί και με άλλα έργα και δράσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια και περιλαμβάνει όλα τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας».

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ολοκληρώθηκε το έργο του «Ταύρου Ωρεών»

Ολοκληρώθηκε η εκτέλεση του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΩΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού 150.000€ (με ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε από...

Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τις ηλεκτρονικές απάτες

Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις ηλεκτρονικές απάτες που ξεκίνησε το 2021 με τη συνεργασία των δυνάμεων του υπουργείου Προστασίας...

Χρ. Σταϊκούρας: «Τα μέτρα στα καύσιμα έχουν κοινωνικό πρόσημο και στοχεύουν στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα»

«Τα μέτρα στα καύσιμα ορθώς δεν είναι οριζόντια, έχουν κοινωνικό πρόσημο και στοχεύουν στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Καλύπτουν δε, τους 3,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες...

Στερεά: Κινητές Αστυνομικές Μονάδες σε απομακρυσμένες περιοχές

Την εβδομάδα από 27 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2022, τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.), της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, ανά...

Ανοικτό το αρχαίο ή παλαιό μονοπάτι «Σωκράτης» στο μεγάλο βουνό Αυλίδας

Ιστορική στιγμή. Ξεχασμένο και χαμένο σε πυκνότατη βλάστηση από τα χρόνια, το μονοπάτι είναι επιτέλους ανοιχτό, καθαρισμένο και παραδομένο στο κοινό μετά από πολλούς...