Ξεκινούν εργασίες αναβάθμισης του Επιμελητηρίου Φωκίδας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, το κτίριο του Επιμελητηρίου Φωκίδας στην Άμφισσα, όπου ξεκινούν την επόμενη περίοδο εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του.

Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φωκίδας Βασίλη Αυγερινό και επέβλεψαν το εμβληματικό, πετρόκτιστο κτίριο με την ξύλινη στέγη.

Για την ενεργειακή -και όχι μόνο- αναβάθμισή του, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε την αναγκαία χρηματοδότηση, δημοπράτησε έργο προϋπολογισμού 91.248,67 € και προχώρησε ήδη στη συμβασιοποίησή του.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανακατασκευή της στέγης, δίχως να προκληθεί βλάβη στην ξύλινη οροφή, η αντικατάσταση κουφωμάτων, η αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης λέβητα με αντλία θερμότητας και η αποκατάσταση της λιθοδομής με αρμολόγημα.

Η κεντρική είσοδος του κτιρίου, δεδομένης της περίτεχνης μορφής της, προβλέπεται να διατηρηθεί. Θα αφαιρεθεί, όμως, προκειμένου να υποστεί επεξεργασία διά τριβείου, να συντηρηθεί με κατάλληλα μέσα και έπειτα θα επανατοποθετηθεί.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Είχαμε σήμερα τη χαρά να συναντηθούμε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φωκίδας Βασίλη Αυγερινό και να ανακοινώσουμε την έναρξη ενός αναγκαίου έργου για τη συντήρηση και αναβάθμιση της στέγης όλων των επαγγελματιών της Φωκίδας.

»Παρεμβαίνουμε σε ένα εμβληματικό, πετρόκτιστο κτίριο της Άμφισσας, για να υλοποιηθούν όλες εκείνες οι αναγκαίες εργασίες. Αρχικά για την ενεργειακή αναβάθμισή του και ακολούθως στο έργο συνολικής κτιριακής αναβάθμισης που έχουμε βάλει μπροστά. Βασική προϋπόθεση της παρέμβασής μας είναι να μην αλλοιωθεί στο παραμικρό, αλλά να αναδειχθεί σε μέγιστο βαθμό η ομορφιά του κτίσματος».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας Βασίλης Αυγερινός δήλωσε: «Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την συνεργασία που έχουμε και που αποδίδει καρπούς. Απόδειξη είναι και η υλοποίηση αυτού του έργου στο κτίριο του Επιμελητηρίου στην Άμφισσα.

»Η εποικοδομητική συνεργασία μας θα συνεχιστεί και με άλλα έργα και δράσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια και περιλαμβάνει όλα τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας».

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Βράβευση Δημ. Σχολείου Σκάλας Πάτμου σε πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα πληρωθεί η τρίτη δόση

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Θεσσαλονίκη: Σε τροχιά αξιοποίησης τα Λουτρά Θέρμης

Σε τροχιά εκκίνησης τίθεται το πρότζεκτ της αξιοποίησης των Ιαματικών Λουτρών Θέρμης, που, παρά την αναπτυξιακή δυναμική τους, εδώ και δεκατέσσερα χρόνια βρίσκονται εκτός...

ΚΕΔΕ: €30.000 σε δέκα δημοτικές βιβλιοθήκες

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ανταποκρινόμενη στην καμπάνια της Future Library θα διαθέσει €30.000 για τον εμπλουτισμό των συλλογών 10 μικρών δημοτικών βιβλιοθηκώνΤην Πέμπτη 23...

Στον βυθό το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα

Η ΜΑΔ είναι μια μονάδα μέτρησης χρήματος που εξαλείφει τις διαφορές στα επίπεδα τιμών μεταξύ των χωρών, επιτρέποντας την ουσιαστική σύγκριση μεταξύ τους. Ως...