ΥΠΕΘΑ: Δωρεά μέσων ατομικής προστασίας σε 18 Εθελοντικές Οργανώσεις

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς παρέδωσε, χθες Τετάρτη 19 Απριλίου 2023, μέσα ατομικής προστασίας σε 18 Εθελοντικές Οργανώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης (Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π.). Τα μέσα παρέλαβαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π. κ. Σταύρος Σαλαγιάννης και οι επικεφαλής των Ομάδων.
Η δωρεά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, αποσκοπεί στην υποστήριξη με υλικά μέσα του σημαντικού εθελοντικού έργου που επιτελούν τα μέλη της Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π., ενώ υλοποιείται την παρούσα χρονική στιγμή με αφορμή την επικείμενη έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου.
Η παράδοση των υλικών πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια τελετής που διοργανώθηκε στην έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), στην Αθήνα. Τα μέσα ατομικής προστασίας που παραδόθηκαν θα καλύψουν ανάγκες και των 18 Εθελοντικών Οργανώσεων της Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π., οι οποίες είναι:
– Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα.
– Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης.
– Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών – Διασωστών.
– Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης – Διάσωσης.
– Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου.
– Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αστυπάλαιας.
– Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου.
– Σύλλογος Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Δήμου Ιωνίας Χίου.
– Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νομού Πρέβεζας.
– Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Βάρης.
– Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας.
– Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας.
– Σώμα Εθελοντών Διασωστών – Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας.
– Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα.
– Σύλλογος Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου.
– Εθελοντική Ομάδα Καπανδριτίου Πολυδενδρίου.
– Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου Περαχώρας.
– Σύλλογος Εθελοντών Πυροσβεστών Πυθαγορείου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Διοικητής της ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης και μέλη των Εθελοντικών Οργανώσεων της Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π..
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της τελετής, απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:
«Με τους περισσότερους από εσάς γνωριζόμαστε από πολύ παλιά. Και αυτή η σχέση μεταξύ μας είναι σχέση πεδίου. Οι σχέσεις πεδίου νομίζω είναι οι πιο διαχρονικές, είναι αυτές που αντέχουν στον χρόνο, είναι αυτές που φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους και δημιουργούν φιλίες. Οπότε ήταν εξαιρετικά αυτονόητο για εμένα να δεχτώ το αίτημα από το Προεδρείο σας και πάντα σε συνεργασία με τον Αρχηγό μας, τον Στρατηγό Φλώρο και την ηγεσία του Στρατού, να ανταποκριθούμε σε αυτό που θεωρούσαμε τόσο αυτονόητο.
Ξέρετε, δυστυχώς, στη χώρα μας πολλές φορές τα αυτονόητα είναι διεκδικούμενα και όσοι έχουν υπηρετήσει το κοινωνικό κίνημα, το ξέρουμε πολλά χρόνια τώρα.
Προσπαθήσαμε κάτω από δύσκολες συνθήκες αντιμετωπίζοντας τη μία κρίση μετά την άλλη να οριστικοποιήσουμε το νομικό πλαίσιο με τον Ν.4662/2020 κάνοντας τα πρώτα βήματα.
Είμαι πολύ χαρούμενος που ένα όνειρο ζωής που ήταν η Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας ολοκληρώθηκε και αναμένω ως εθελοντής ενεργός πολίτης και όχι ως Υφυπουργός τη λειτουργία της σε πλήρη κατάσταση όπου πραγματικά θα έρθει να καλύψει τις ουσιαστικές ανάγκες των πολιτών εθελοντών μας.
Είμαι χαρούμενος γιατί το ένα υποπρόγραμμα από τα 39 υποπρογράμματα του Σχεδίου «ΑΙΓΙΣ», το οποίο επιμελήθηκα προσωπικά και έχει πάρει την έγκριση του ΚΥΣΕΑ από τον Ιούλιο 2021, αφορά στους εξοπλισμούς και στα μέσα που χρειάζεται να εξασφαλιστούν για την ενίσχυση των εθελοντικών μας ομάδων.
Και θέλω να πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα προχωρήσει και το πρόγραμμα αυτό, ώστε όλα αυτά τα οποία πραγματικά αξίζετε και χρειάζεστε να έρθουν στα χέρια σας για να μπορέσετε να τα αξιοποιήσετε καλύτερα.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις, να ξέρετε ότι προσπαθούν κάθε μέρα να είναι στο πλευρό της κοινωνίας. Και κάτι, το οποίο έλεγα από το προηγούμενο πόστο της Πολιτικής Προστασίας και το λέω και τώρα, είναι ότι χωρίς τις Ένοπλες Δυνάμεις η χώρα θα είχε καταρρεύσει. Και δεν το λέω αυτό σχηματικά, δεν το λέω για να χαϊδέψω αυτιά αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Χωρίς τις Ένοπλες Δυνάμεις η χώρα δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Covid. Χωρίς τις Ένοπλες Δυνάμεις, εσείς το ξέρετε καλύτερα, η χώρα δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις έκτακτες κρίσεις και δη τις μεγάλες πυρκαγιές, τις μεγάλες πλημμύρες, τα μεγάλα φυσικά φαινόμενα. Δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια κλιματική αλλαγή που δείχνει κάθε μέρα και πιο επιθετική. Και χωρίς τις Ένοπλες Δυνάμεις και χωρίς το σθένος, την αυταπάρνηση των στελεχών μας σε κάθε επίπεδο, είτε είναι οι πιλότοι μας, είτε είναι οι χειριστές μας, είτε είναι οι ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ», είτε είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι σε πρώτο χρόνο είναι έτοιμοι δίπλα σε σας, να συνδράμουν στην προσπάθεια, που κάνουν και τα Σώματα Ασφαλείας, πιστέψτε με θα είχαμε μία άλλη χώρα.
Είμαι πολύ χαρούμενος που σας συναντώ ξανά, και να ξέρετε ότι το τέλος αυτής της διαδρομής, η δική μου κατάληξη θα είναι η επιστροφή μου στο εθελοντικό κλιμάκιο του αγαπημένου μου Βύρωνα, από εκεί που ξεκινήσαμε όλοι τα πρώτα μας βήματα και εκεί που συναντηθήκαμε όλοι στο πεδίο, στις επιχειρήσεις, στις πρώτες μας αγωνίες, στις πρώτες ανησυχίες. Και να θυμάστε, δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από το να έχεις υπηρετήσει στο εθελοντικό κίνημα, από το να είσαι Εθελοντής!
Σας καλωσορίζω, θέλω να ξέρετε ότι είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι. Και θέλω να ξέρετε ότι είμαστε εδώ για να τιμάμε τις φιλίες μας, τις προσπάθειες, τις κοινές μας αγωνίες και ανησυχίες, εκείνους που βρεθήκαμε κάποια στιγμή στο πεδίο αντιμετωπίζοντας δύσκολες καταστάσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες. Καλή αντιπυρική περίοδος!».

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Dentist Pass: Μέχρι 22 Οκτωβρίου η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου 2023, ισχύει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων του προγράμματος Dentist Pass. Οι δικαιούχοι, ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων, μπορούν...

Από τις σκηνές στα κοντέινερ: Οι πρώτοι κλιματικοί πρόσφυγες

Στη χωματερή της Φαρκαδόνας Τρικάλων, φορτηγά –το ένα πίσω από το άλλο– ξεφορτώνουν τόνους από έπιπλα, συσκευές και προσωπικά αντικείμενα. Οι περιουσίες τόσων οικογενειών έχουν...

Βασίλης Σπανούλης: Προπονητής της εθνικής μπάσκετ ανδρών για τα επόμενα δύο χρόνια

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ Ένα μέλος γενιάς αθλητών που συνδύασε την παρουσία της με μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, αναλαμβάνει από σήμερα την τεχνική καθοδήγηση...

Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για το Voucher μέσω ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών από την ΕΕΤΑΑ

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Σούπερ μάρκετ: Μικραίνουν τις συσκευασίες προϊόντων

«Αγάπη μου συρρίκνωσαν τα… προϊόντα»! Όλα και μικρότερα γίνονται τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, πλην όμως, οι τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές παραμένουν...