ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Agrohealth μυοκτονίες

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι καταπολέμησης όπως με κολλώδεις επιφάνειες, τρωκτικοκτόνα κ.α. Ο ποιο σύνηθες τρόπος είναι με την χρήση εγκεκριμένων τρωκτικοκτόνων  σκευασμάτων γνωστά ως βιοκτόνα από αδειοδοτημένες από το ΥΠΑΑΤ και πιστοποιημένες με ISO εταιρείες όπως η  Agrohealth.

Τα επικίνδυνα τρωκτικά γνωστά και ως παράσιτα  τα χωρίζουμε σε δύο συνήθως κύριες κατηγορίες λόγο του μεγέθους τους και των διαφορετικών βιολογικών τους χαρακτηριστικών (πώς αναπαράγονται, πώς τρέφονται, πως κινούνται, σε τι έκταση απομακρύνονται από την φωλιά τους κ.α.) με κύρια κατηγορία τους αρουραίους και δεύτερη κατηγορία τα ποντίκια οδηγώντας σε  διαφορετικό τρόπο καταπολέμησης τους.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι πυροσβεστικού τύπου λύσεις των εφαρμογών καταστολής δηλαδή των εφαρμογών μόνον όταν το πρόβλημα είναι έντονο και εμφανές και χωρίς να υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο πρόληψης και καταστολής είναι παρωχημένο με μικρή αποτελεσματικότητα και διάρκεια και είναι ’’πεταμένα λεφτά’’.

Η εταιρία Agrohealth εφαρμόζει Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων (Integrated Pest Management –I.P.M.) όπου αφού καταγραφούν και συλλεχτούν όλα τα ευρήματα και πληροφορίες του χώρου που θέλουμε να προστατεύσουμε σχεδιάζουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχου το οποίο έχει την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα με την μικρότερη αρνητική επίδραση στους ανθρώπους και το περιβάλλον λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που προλαμβάνουν την επανεμφάνιση της προσβολής.

Ανάλογα με τον χώρο που θέλουμε να παρέμβουμε αν πρόκειται για μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, μικρές επιχειρήσεις και μικρά σκάφη οι απαιτήσεις καθώς και ο τρόπος παρέμβασης συνήθως είναι πιο απλός. Οι επαγγελματικοί και βιομηχανικοί χώροι,  εμπορικά πλοία  αντιθέτως αντιμετωπίζουν λόγο της φύσης τους μεγαλύτερες προκλήσεις όπως φθορές στα εμπορεύματα αλλά και δημιουργία επικίνδυνων εστιών μόλυνσης για τους εργαζόμενους αλλά και τους παραλήπτες των εμπορευμάτων (λόγο των  παρασίτων) μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία τους (πχ πυρκαγιές) και να πλήξουν σοβαρά την αξιοπιστία τους (brand name) οδηγώντας σε δυσφήμηση και σοβαρή οικονομική ζημία.

Εκεί  λόγο των αρχών του HACCP των διεθνών προτύπων IMO και την εφαρμογή της Εθνικής Νομοθεσίας των Τροφίμων – Νέα Υγειονομική Διάταξη (ΦΕΚ Β΄ 2161/23-6-2017) απαιτείται Φάκελος Απεντόμωσης Μυοκτονίας με ετήσια σύμβαση με εταιρία Απεντόμωσης Μυοκτονίας όπως η Agrohealth με τις απαιτήσεις ενός I.P.M. ολοκληρωμένου σχεδίου που περιλαμβάνει συνήθως αρκετές στοχευμένες επισκέψεις – παρεμβάσεις. Αν στην επιχείρηση εφαρμόζεται σύστημα ποιότητας τροφίμων ISO 222000-HACCP ή BRC ή IFS κλπ  είναι υποχρεωτική η συνεργασία με διαπιστευμένη με ISO εταιρία όπως η Agrohealth.

Τα υγειονομικά επικίνδυνα τρωκτικά  τα οποία αναγνωρίζονται από το HACCP (Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου) ως σημαντικές πηγές διασταυρούμενης επιμόλυνσης και υποβάθμισης είναι οι αρουραίοι με κύριες υποκατηγορίες τον νορβηγικό (Rattus Norvegicus) και τον κοινό αρουραίο (Rattus rattus) καθώς και το ποντίκι το οικιακό (Mus musculus):

Τα ολοκληρωμένα προγράμματα καταπολέμησης τρωκτικών περιλαμβάνουν την αναγνώριση σημείων εισόδου και αποκλεισμού, την απομάκρυνση πιθανών εστιών μόλυνσης, την διαχείριση του προγράμματος απορριμμάτων, την δημιουργία ζωνών με την τοποθέτηση ειδικών δολωματικών σταθμών ασφαλείας και την χρήση εγκεκριμένων τρωκτικοκτόνων ποντικοφάρμακων 3ης γενεάς, την χρήση ειδικών με ατοξικό τρόπο δολωματικών σταθμών και μηχανισμών μηχανικής σύλληψης των τρωκτικών σε χώρους τροφίμων(HACCP), την χρήση ειδικών δολωματικών σταθμών νέας τεχνολογίας με αισθητήρες κίνησης για καταγραφή του πληθυσμού. Ο τρόπος λοιπόν, η κλιμάκωση του κάθε μέτρου ξεχωριστά ή και συνδυαστικά ώστε να καταπολεμήσουμε τα τρωκτικά μπορεί να γίνει μόνο από εταιρίες όπως η Agrohealth.

Η Agrohealth μπορεί να πραγματοποιήσει εργασίες μυοκτονίας όπως:

√  Μυοκτονία εσωτερικών χώρων με μηχανικές παγίδες σύλληψης (HACCP).

√   Μυοκτονία εσωτερικών χώρων με δολωματικούς σταθμούς ασφαλείας.

√  Μυοκτονία εξωτερικών χώρων με δολωματικούς σταθμούς ασφαλείας.

√  Εργασίες απώθησης και μηχανικής αποτροπής τρωκτικών.

√  Μελέτη ολοκληρωμένου προγράμματος μυοκτονίας για τον χώρο σας προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις σας.

Η επιλογή εταιρίας για την μυοκτονία όπως την καταπολέμησης των αρουραίων, καταπολέμηση των ποντικιών σε οικία, μονοκατοικία, πολυκατοικία, εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, ξενοδοχεία, εργοστάσια – βιοτεχνίες, logistics, εκπαιδευτικά ιδρύματα, σχολεία, δήμους, κρατικές υπηρεσίες, πλοία, γραφεία εταιριών πρέπει να γίνεται μόνο από εταιρείες όπως η Agrohealth όπου έχουν Άδεια από το ΥΠΑΑΤ για Απεντομώσεις & Μυοκτονίες είναι πιστοποιημένες με διεθνή συστήματα ποιότητας ISO 9001, περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001, εφαρμογή ολοκληρωμένης ανακύκλωσης τοξικών αποβλήτων, υγιεινής και ασφάλειας προσωπικού ISO  45001, αναγνώριση Υπηρεσίες διαχείρισης Παρασίτων από τον EN 16636  CEPA (Διεθνή φορέα εταιρειών Απεντομώσεων Μυοκτονιών) και μέλη του ελληνικού CEPA ΣΕΑΜΕ και έχουν έμπειρους υπεύθυνους επιστήμονες και προσωπικό με πολυετή αποδεδειγμένη εμπειρία στον χώρο παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες ‘’value for money’’.  Απαιτούνται λοιπόν άμεσες σύγχρονες και σίγουρες λύσεις με οικονομία και εχεμύθεια, λύσεις που η Agrohealth μόνο δίνει.

 

Αργότερο

Ακτινίδιο: Το φρούτο που εξαφανίζει την αϋπνία

Ο καλός ύπνος είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας για τη γενική καλή υγεία, καθώς μειώνει τον κίνδυνο διάφορων χρόνιων παθήσεων, διατηρεί υγιή τον εγκέφαλο...

Πέντε «χρήσιμες» ταξιδιωτικές συμβουλές που πρέπει να αποφύγετε

Αλήθεια, πόσες φορές δεν έχετε ακούσει και διαβάσει ταξιδιωτικές συμβουλές του τύπου «μην κάνεις αυτό» ή «κάνε οπωσδήποτε εκείνο» πριν από ένα ταξίδι σας; Οι συμβουλές είναι...

Ψάλτης (Alpha Bank): Αν όχι τώρα η αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, πότε;

Την ανάγκη να διαμορφωθεί μία νέα επιχειρηματική κουλτούρα που θα δίνει ώθηση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια, ώστε η Ελλάδα να επιτύχει αλλαγή του παραγωγικού της μοντέλου...

Σαν σήμερα: Ο Τσίπρας φιγουράρει στο περιοδικό TIME με τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Ποιοι και πότε «χάνουν» το ΑΦΜ τους

Την επέκταση της αναστολής του ΑΦΜ αλλά και την παροχή εγγύησης 1.000.000 ευρώ σε περίπτωση ανάκτησης του και σε όσους διαπράττουν λαθρεμπορία ή νοθεία προϊόντων που...