Το ευχάριστο νέο είναι ότι η Νατάσσα Μποφίλιου θα αντιπαρατεθεί στον φασισμό. Υποθέτω ότι θα το κάνει μόνη της. Παράλληλα, η Δέσποινα Βανδή φαίνεται να προβληματίζεται, ενώ η Πάολα δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τις προθέσεις της.

Ένας άλλος αισιόδοξος παράγοντας είναι η δήλωση του Απόστολου Γκλέτσου, ο οποίος εκφράζει την επιθυμία του να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός. Μετά από την απώλεια του Κασσελάκη, η θέση αυτή παρέμενε κενή για δύο τετραετίες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κι ο εν ενεργεία Πρωθυπουργός θυμήθηκε τον βουλευτή Σαλμά, ο οποίος ανήκει στο ίδιο κόμμα. Όμως, υπήρξαν αντιδράσεις, καθώς έντεκα βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση στον Υπουργό, κάτι που θεωρώ απολύτως φυσιολογικό, καθώς αυτός είναι ο ρόλος τους. Οι βουλευτές ρωτούν και οι υπουργοί οφείλουν να απαντούν.

Αλλά βλέπουμε και μια γκρίνια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ σχετικά με τα ποσοστά των ευρωεκλογών, με τους «έντεκα» να ανησυχούν για τις δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, πιστεύω ότι δεν τις παρακολουθούν πραγματικά για να κατανοήσουν τις ενδείξεις τους.

Έχουν περιέλθει σε μια κατάσταση σαν να είναι ορφανά, χωρίς καμία έμπνευση ή στήριξη από την ηγεσία, και ο χρόνος περνάει συνεχώς. Ο Μητσοτάκης, λοιπόν, ίσως θα πρέπει να σκεφτεί πώς να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Μήπως να παραδώσει την πρωθυπουργία στον Γκλέτσο; Ίσως να τους συγκεντρώσει για να τους προσφέρει λίγη καλή διάθεση;

Θα ήταν καλό αν μπορούσαν να καλυφθούν κάποιες θέσεις, όπως υφυπουργεία. Αν και δεν είναι σπάνιο να βλέπουμε πασόκους στην κυβέρνηση, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φτιάχνουν αναταραχή. Είναι σχεδόν ειρωνικό ότι αν η Δεξιά πέσει, πού θα μπορούν να πάνε οι πασόκοι και ποια θα είναι η τύχη των ορφανών της Δεξιάς;

Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο Μητσοτάκης μπορεί να βρει τρόπο να προχωρήσει αν αναλάβει δράσεις για την κατάσταση, ενώ θα πρέπει να δώσει προσοχή και στις ανάγκες των χηρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Αν όλα πάνε καλά, ίσως η Μποφίλιου να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια.

Πηγή: tovima.gr