Ο Δημήτρης Λιγνάδης, που έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 12 χρόνια φυλάκιση για δύο βιασμούς 17χρονων, δήλωσε ότι η αθωότητά του τον κρατάει ζωντανό και δυνατό. Αναφερόμενος στην αναβολή του Εφετείου, τόνισε την επιθυμία του να τελειώσει η υπόθεση και ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να σέβονται το γεγονός ότι η δίκη πρέπει να διεξάγεται μόνο εντός της δικαστικής αίθουσας.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, «δυστυχώς αναβλήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Εφετείου. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο για μένα». Επιπλέον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που δέχεται από πολλούς ανθρώπους και ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχει εργαστεί πάνω στον εαυτό του.

Στην ίδια συνέντευξη, ο σκηνοθέτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις συνθήκες που επικρατούν στον χώρο του θεάτρου, λέγοντας: «Πιέζομαι να σιωπήσω, λυπάμαι που έχει γίνει έτσι ο χώρος του θεάτρου. Οι μισοί άνθρωποι του θεάτρου με παίρνουν τηλέφωνο κατηγορώντας τους άλλους μισούς και μετά τους βλέπω όλους μαζί να κάνουν κάλεσμα. Δεν θέλω να πιστεύω ότι το θέατρο είναι έτσι, ούτε αποτελείται μόνο από τέτοια άτομα. Με πληγώνει πολύ αυτή η ιστορία».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης παραμένει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο, που είναι προγραμματισμένη για τις 21 Μαρτίου 2025. Πηγή: tovima.gr