Ο επιχειρηματίας Χρήστος Παπαδημητρίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών, άφησε πίσω του μία σημαντική κληρονομιά στον τομέα των τροφίμων. Ως συνεχιστής της οικογενειακής επιχείρησης Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ, η οποία ειδικεύεται στα καινοτόμα προϊόντα όπως το βαλσαμικό ξύδι από μαύρη κορινθιακή σταφίδα, αναγνώρισε τη σημασία της σταφίδας, που κάποτε θεωρείτο “μαύρος χρυσός” της Ελλάδας.

Η πορεία της επιχείρησης ξεκίνησε το 1939 από τον παππού του στην Καλαμάτα, ο οποίος δημιούργησε ένα κέντρο εμπορίου και εξαγωγής τοπικών προϊόντων. Στη συνέχεια, η σταφίδα έγινε ο κύριος άξονας της δραστηριότητας, με τον γιο του Κωνσταντίνο να εισέρχεται στο προσκήνιο τη δεκαετία του ’70. Εκείνος συνέβαλε στην εδραίωση της επιχείρησης στην παγκόσμια αγορά, εξάγοντας τυποποιημένη σταφίδα σε απαιτητικά σούπερ μάρκετ και λανσάροντας το βαλσαμικό ξύδι Καλαμάτας, που αποδείχθηκε πολύ δημοφιλές.

Καθώς τα χρόνια περνούσαν, οι γιοι του Κωνσταντίνου, Χρήστος και Δημήτρης, συνέχισαν την παράδοση και ανέπτυξαν τη σειρά των μεσογειακών προϊόντων Balsamon. Με πτυχία στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και στη γραφιστική, δημιούργησαν προϊόντα που απέσπασαν διεθνή βραβεία και διεύρυναν την επιχείρηση σε νέες αγορές.

Σημαντικές επιτυχίες σημειώθηκαν υπό την ηγεσία του Χρήστου Παπαδημητρίου, όπως η σημαντική αύξηση του τζίρου της εταιρείας. Το 2013, ο τζίρος ξεπέρασε τα 10,1 εκατ. ευρώ, και το 2023, η επιχείρηση σημείωσε έσοδα 5,187 εκατ. ευρώ, με αυξήσεις στα κέρδη. Είναι αξιοσημείωτο ότι, με την καθοδήγησή του, η εταιρεία επεκτάθηκε σε 30 χώρες, αναγνωρίζοντας τη δυναμική της σταφίδας.

Πηγή: tovima.gr