Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή επιδεινώνεται επικίνδυνα λόγω των πρόσφατων επιθέσεων του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ, με στόχους κυρίως στον Λίβανο. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν αναλάβει μεγάλες κλίμακας αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο νότιο τμήμα της χώρας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην οργάνωση, αλλά και πλήττοντας την ψυχολογία των μαχητών.

Η στρατηγική αυτή του Ισραήλ φαίνεται να εστιάζει στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης μέσω στρατιωτικών ενεργειών, ελπίζοντας ότι η Χεζμπολάχ θα αισθανθεί φόβο για την ασφάλεια των αμάχων στο Λίβανο και θα αποδεχθεί την αποχώρησή της στα βόρεια του ποταμού Λιτάνι. Αυτή η τακτική έχει σκοπό να επιτρέψει στους Ισραηλινούς πολίτες να επιστρέψουν ασφαλείς στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Λόγω των αυξανόμενων επιθέσεων, ο φόβος έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας για τον άμαχο πληθυσμό του Λιβάνου. Πολλοί πολίτες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ακολουθώντας αυτοματοποιημένες προειδοποιήσεις που τους καλούν να εκκενώσουν τις περιοχές τους. Οι εικόνες με οικογένειες που φορτώνουν τα υπάρχοντά τους στα οχήματά τους, προσπαθώντας να ξεφύγουν από το χάος, είναι διδακτικές και συγκλονιστικές.

Ο τρόμος και η ανασφάλεια επικρατούν στα πρόσωπα των Λιβανέζων, που βιώνουν τον αντίκτυπο μιας συνεχούς σύγκρουσης και προσπαθούν να προστατευθούν από τις επικείμενες απειλές. Πηγή: tovima.gr