Το νέο τεύχος του περιοδικού VITA κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου μαζί με το ΒΗΜΑ, εστιάζοντας σε μια περίοδο που απασχολεί τις γυναίκες: την εμμηνόπαυση. Αυτή η φάση στη ζωή τους φέρνει σημαντικές αλλαγές που επηρεάζουν την ψυχική διάθεση, την εξωτερική εμφάνιση και τη συνολική τους υγεία. Είναι μια φυσιολογική εξέλιξη που απαιτεί προσαρμογές στον τρόπο ζωής, κυρίως μέσω της διατροφής και της άσκησης, προκειμένου να διατηρήσουν μια καλή σωματική και ψυχική κατάσταση.

Στο VITA, περιλαμβάνονται θέματα υγείας που καλύπτουν πτυχές όπως οι παράγοντες που ενδέχεται να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και οστεοπόρωσης, καθώς και τρόπους πρόληψης. Οι γυναίκες στις εμμηνοπάυσες συχνά παρατηρούν αύξηση βάρους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς, και το περιοδικό προτείνει ασκήσεις και διατροφικές οδηγίες για την αντιμετώπισή του.

Πέρα από τη σωματική διάσταση, η ψυχολογία παίζει καθοριστικό ρόλο, με τις γυναίκες να βιώνουν συναισθηματικές διακυμάνσεις, στρες και ευερεθιστότητα. Επιπλέον, τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων συνδέονται με τη μείωση του κολλαγόνου, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του δέρματος. Για αυτό, το περιοδικό προτείνει κατάλληλες πρακτικές skincare για την εμμηνόπαυση.

Ακόμη, ενδιαφέροντα στοιχεία προέρχονται από συνεντεύξεις γυναικών που ζουν αυτή τη φάση της ζωής τους. Η Κατερίνα Λέχου φωτογραφίζεται και μοιράζεται τις σκέψεις της σχετικά με την ομορφιά και την αυτοφροντίδα, ενώ πέντε δυναμικές γυναίκες, η Λυδία Κονιόρδου, η Θέμις Μπαζάκα, η Νόνη Δούνια, η Μία Κόλλια και η Αποστολία Παπαδαμάκη, εκφράζουν τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους σχετικά με την εμμηνόπαυση. Συζητούν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τη σημασία της εξωτερικής εμφάνισης και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.

Πηγή: tovima.gr