Σε συνέντευξή του, ο Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε ότι στην παράταξή του η κατάσταση θυμίζει «λίγο χειρότερη από το Survivor». Με αυτή την παρατήρηση, επιχείρησε να αναδείξει την ένταση και τον ανταγωνισμό που επικρατούν εσωτερικά, παρομοιάζοντας τις πολιτικές ίντριγκες με τις μάχες διάρκειας των συμμετεχόντων σε ένα ριάλιτι.

Ο ίδιος τόνισε ότι η εσωκομματική διαμάχη έχει φτάσει σε επίπεδα που οι εμπλεκόμενοι δεν επικοινωνούν όπως παλαιότερα. Η προσεγγιστική επικοινωνία έχει μετατραπεί σε ένα ακραίο “αλληλοφάγωμα”, που όλα δείχνουν ότι θα ενταθεί μέχρι τις προεδρικές εκλογές του κόμματος. Ο Αρβανίτης παρατήρησε ότι οι διαφωνίες δεν φαίνεται να πλησιάζουν σε συμφωνία και οι διάφορες εκφράσεις δυσφορίας μεταξύ των στελεχών εντείνονται.

Σε μια επερχόμενη διαδικασία εκλογών, η επιτυχία ή η αποτυχία του Στ. Κασσελάκη θα έχει σοβαρές συνέπειες για το μέλλον του εντός του κόμματος. Μια ήττα θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε εξοστρακισμό από τη βάση, ενώ η στήριξή του από τους ψηφοφόρους εξαρτάται από την ικανότητά του να πείσει για την καταλληλότητά του ως ηγέτη.

Η χειρότερη κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη για έναν ενιαίο στρατηγικό προσανατολισμό που θα λειτουργήσει συνολικά, ενώ οι διάφοροι διαγωνισμοί και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις αναμένεται να πάρουν κεντρικό ρόλο στις υποψήφιες διαδικασίες. Ανάμεσα στους διεκδικητές, ο Παύλος Πολάκης φαίνεται να είναι ο πιο οργανωμένος και ανεξάρτητος.

Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, οι εσωτερικές διαμάχες μπορούν να μετατραπούν σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι πολιτικής επιβίωσης όπου οι κανόνες και οι επιθέσεις θα εστιάζονται σε προσωπικά θέματα. Η κατάσταση φαίνεται να απαιτεί από τους συμμετέχοντες τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και στρατηγική στην πορεία τους.

Πηγή: tovima.gr