Η νομική ενέργεια του Στέφανου Κασσελάκη προς την Κουμουνδούρου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας μια αναταραχή στο κόμμα. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει ότι θα διαφυλάξει τα νόμιμα δικαιώματά του λόγω διαρροής προσωπικών δεδομένων, γεγονός που οδήγησε σε προτάσεις για παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας και σε αιτήματα διαγραφής. Συγκεκριμένα, το αίτημα υποβλήθηκε από την Όλγα Γεροβασίλη και υποστηρίχθηκε από μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης, η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε την παραίτηση της γραμματέως Ράνιας Σβίγκου, επισημαίνοντας ότι δεν τηρήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα του Κασσελάκη. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην υποχρέωση της γραμματέως να προστατεύει τα δεδομένα αυτά μέχρι την επίσημη ανάρτηση των οικονομικών στοιχείων των υποψηφίων.
Επιπλέον, η Τζάκρη αντέτεινε ότι ένα συνέδριο με υβριδικό τρόπο δεν θα ήταν αποδεκτό. Ζήτησε σαφή ενημέρωση σχετικά με την ημερομηνία και τον χώρο διεξαγωγής, εκφράζοντας την επιθυμία για φυσική παρουσία. Η αυστηρή στάση της απέναντι στη διαδικασία αναδείκνυε τη σημασία της κανονιστικής τήρησης εντός του κόμματος.
Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος αποχώρησε νωρίτερα από τη συνεδρίαση, εξέφρασε έντονη αντίθεση στο εξώδικο του Κασσελάκη, χαρακτηρίζοντάς το απαράδεκτο και καλώντας τον να το αποσύρει. Υπογράμμισε ότι μια πιθανή διαγραφή ενός υποψηφίου προεδρικού στελέχους θα ήταν ένδειξη αδυναμίας και ζήτησε να τηρηθούν διαδικασίες προεκλογικής οργάνωσης.
Η κατάσταση ενέτεινε την ανάγκη για ενότητα και παραγωγική αντιπαράθεση εντός του κόμματος, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να ενισχύσει τη θέση του ως αξιωματική αντιπολίτευση. Αν και οι εντάσεις είναι ισχυρές, υπάρχουν φωνές που καλούν για συνεργασία και πολιτική κατεύθυνση αντί για παραπολιτική.
Πηγή: tovima.gr