Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠαΣοΚ, κ. Μιχάλης Κατρίνης, δήλωσε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης πολιτών στη Θεσσαλονίκη ότι η πόλη και η Μακεδονία για πολλούς είναι απλώς σημαία ευκαιρίας, ενώ για τον ίδιο αποτελούν έναν αυτόνομο και ισχυρό πόλο περιφερειακής ανάπτυξης στη Βόρεια Ελλάδα. “Το μυαλό τους είναι στο Real Estate. Γιατί αυτό είναι το μοντέλο ανάπτυξης του κ. Μητσοτάκη. Ένα παρασιτικό μοντέλο ανάπτυξης για τους λίγους, για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα”, τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι κάποιοι την θυμούνται μόνο για να αποσπάσουν την ψήφο των πολιτών, ενώ καταπίνουν τις αλυτρωτικές προκλήσεις από το κράτος των Σκοπίων. Υπογράμμισε ότι οι ανησυχίες και οι αντιρρήσεις του ΠαΣοΚ για τη συμφωνία επιβεβαιώνονται από τις συνεχείς προκλήσεις.

Επιπλέον, ο κ. Κατρίνης εξέφρασε ανησυχία για τη “μεθόδευση που επιχειρείται για να παραχωρηθεί ο χώρος της ΔΕΘ σε ιδιωτικά, επιχειρηματικά συμφέροντα”, αναφέροντας ότι η δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου χώρου για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει παγώσει. “Δεν είναι μόνο θέμα χώρου αλλά και στρατηγικής ανάπτυξης του τόπου”, τόνισε.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος επικεντρώθηκε και στον ρόλο του ΠαΣοΚ στην αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι η σοβαρότητα, η αξιοπιστία και μια συγκροτημένη πρόταση διακυβέρνησης είναι απαραίτητες για να προσελκύσουν τους πολίτες. Τόνισε ότι η αποτελεσματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να προέρχεται από εκείνους που είχαν την ευκαιρία να δράσουν και δεν το έκαναν.

“Αντιπολίτευση δεν μπορούν να κάνουν όσοι φοβούνται να πουν κάτι που θα δυσαρεστήσει τους ισχυρούς, τα μεγάλα συμφέροντα”, κατέληξε, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για σύγκρουση με τα κατεστημένα συμφέροντα.

Πηγή: tovima.gr